Foto: AFP/Scanpix/LETA

Par 2022. gada F-1 Konstruktoru kausa ieguvējiem sacensībās Ostinas trasē ASV svētdien pēc Maksa Verstapena 13. uzvaras sezonā kļuva "Red Bull" komanda.

Jau vēstīts, ka Verstapens pirms divām nedēļām Japānā izcīnīja savu otro pasaules čempiona titulu, bet tagad "Red Bull" nodrošinājusi sev Konstruktoru kausu. Turklāt tas tika paveikts trīs posmus pirms sezonas beigām. "Red Bull" čempionu titulu komandu konkurencē nodrošināja nedēļas nogalē, kurā aizsaulē devās komandas īpašnieks Dītrihs Matešics.

Sestdien kvalifikācijā ātrākais bija "Ferrari" pilots Karloss Sainss, kuram sekoja viņa komandas biedrs Šarls Leklērs, bet labāko trijnieku noslēdza Verstapens.

Svētdien galvenās sacīkstes ievadā pēc nelieliem incidentiem vairākas reizes trasē devās drošības mašīna. Sacensību pirmajā pagriezienā sadursmē ar Džordžu Raselu no "Mercedes" Sainss izstājās no sacensībām. Spānim startā neizdevās nosargāt savu līderpozīciju, un sadursmē pārsistais radiators neļāva turpināt sacīkstes.

Savukārt tuvojoties sacensību otrajai pusei, līderpozīcijas pārņēma Sebastians Fetels ("Aston Martin"), kuram otrajā vietā sekoja Lūiss Hamiltons. Pēc tam Fetels neveiksmīgi iebrauca boksos, kuros aizķeršanās rezultātā aizkavējās, un uz pirmo pozīciju pakāpties varēja "Mercedes" pilots.

Tikmēr Verstapens, kurš jau pēc uzvaras pagājušajā posmā Japānas "Grand Prix" nodrošināja sev čempiontitulu, apsteidza Hamiltonu un ieņēma pirmo vietu sešus apļus līdz sacīkstes beigām, nosargājot panākumu.

Otro vietu ieņēma Hamiltons, kurš piekāpās Verstapenam 5,023 sekundes, bet trešais finišēja Leklērs.

Tādējādi Hamiltonam joprojām nav izdevies izcīnīt uzvaru šajā sezonā. Viņš savā karjerā līdz šim katrā no sezonām izcīnījis vismaz vienu uzvaru.

Ārpus labāko trijnieka palika Serhio Peres, piekto vietu ieņēma Džordžs Rasels ("Mercedes"), sestais bija Lendo Noriss ("McLaren"), kuram sekoja Fernando Alonso ("Alpine") un Fetels. Devītajā pozīcijā ierindojās Kevins Magnusens ("Haas"), kamēr pirmo desmitnieku noslēdza Juki Cunoda ("AlphaTauri").

Trīs posmus pirms sezonas beigām Verstapenam ir 391 punkts, uz otro vietu pakāpies Leklērs ar 267 punktiem, bet trešais ar 265 punktiem ir Peress. Konstruktoru kausā pārliecinošā vadībā ar 656 punktiem ir "Red Bull", otro vietu ar 459 punktiem ieņem "Ferrari", bet trešajā pozīcijā ar 416 punktiem ir "Mercedes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!