Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Mercedes" komandas pilots Lūiss Hamiltons pēc skandalozajām sacensībām Saūda Arābijā bija kritisks pret "Red Bull" braucēju Maksu Verstapenu, kurš ir viņa tiešais konkurents cīņā par F-1 čempionu titulu.

Jau vēstīts, ka Hamiltons svētdien Saūda Arābijā pieveica Verstapenu un pirms sezonas pēdējā posma izlīdzināja kopvērtējuma punktu skaitu. F-1 pasaules čempions tiks noskaidrots nedēļas nogalē gaidāmajās sacensībās Apvienotajos Arābu Emirātos.

Abi titula pretendenti aizvadītajā posmā bija iesaistīti vairākos kontaktos. Verstapens tika pie piecu sekunžu soda, kad, aizstāvot savu līderpozīciju, viņš bremzēja par vēlu, izbrauca no trases, bet atgriežoties tajā, izspieda Hamiltonu, noturot pirmo vietu. Vēlāk komanda Verstapenam teica, lai viņš atdot pozīciju Hamiltonam, bet izcēlās apjukums starp abiem pilotiem, un "Mercedes" līderis ietriecās konkurenta formulas aizmugurē. Pēc sacensībām arī par šo incidentu Verstapenu sodīja ar piecu sekunžu sodu, kas gala rezultātu gan neietekmēja.

"Es 28 gadu laikā es sacenties ar daudziem pilotiem. Esmu saskāries ar dažādiem raksturiem. Makss šobrīd pārsniedz visas robežas. Es tik daudzas reizes esmu izvairījies no sadursmes ar viņu," pēc sacensībām medijiem teica Hamiltons, kuru citē F-1 mājaslapa.

Runājot par apjukumu, kad Verstapens gribēja atdot pozīciju, Hamiltons uzskata, ka Verstapens ar strauju bremzēšanu pārbaudīja viņa modrību. "Es domāju, ka viņš man gribēja atdot pozīciju pirms DRS noteikšanas zonas, lai varētu mani atkal apdzīt pirmajā pagriezienā. Es domāju, ka nolauzu priekšējo spārnu," turpināja brits.

Pirms sezonas pēdējā posma Hamiltons sacīja, ka viņš jūtas kā boksa ringā un gatavs doties cīņā.

Pats Verstapens nepiekrita saņemtajam piecu sekunžu sodam sacīkšu laikā, tomēr viņš nevēlējās par to runāt pārāk daudz: "Man liekas interesanti, ka es saņēmu sodu, lai arī mēs abi izbraucām ārpus baltajām līnijām. Brazīlijā viss bija kārtībā, bet tagad es tiku sodīts."

Par incidentu, kad viņš vēlējās palaist garām Hamiltonu, Verstapens uzskata, ka problēmas bija komunikācijā.

"Mums šobrīd ir vienāds punktu skaits. Es domāju, ka tas ir aizraujoši šīs sezonas čempionātam un visam F-1. Ceru, ka mums nākamā nedēļas nogale būs laba," teica Verstapens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!