Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Lidsabiedrībai "airBaltic" (AS "Air Baltic Corporation") reģistrēta jauna komercķīla, informē "Lursoft Klientu portfelis". Komercķīlas, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālo summu veido 442 miljoni eiro, ņēmējs ir Lielbritānijā reģistrētais U.S. Bank Trustees Limited.

"Lursoft" izziņas datos redzams, ka AS "Air Baltic Corporation" ieķīlājusi prasījuma tiesības, kā arī 36 preču zīmes. To vidū gan "airBaltic", gan "airBaltic Club", "airBaltic Cargo" u.c.

Šobrīd lidsabiedrībai reģistrētas piecas aktīvas komercķīlas. Tās visas reģistrētas š.g. maijā un to ņēmējs ir jau iepriekšminētais U.S. Bank Trustees Limited.

"Delfi Bizness" jau vēstīja, ka "airBaltic" šā gada maijā emitēja nodrošinātās obligācijas 340 miljonu eiro apmērā. Obligāciju likme ir 14,5%. Obligāciju dzēšanas termiņš – 2029. gada 14. augusts. Obligācijas tiek kotētas "Euronext Dublin" biržā.

"airBaltic" komentārs

AS "Air Baltic Corporation" 2024. gada 14. maijā izdeva nodrošinātās obligācijas 340 000 000 eiro apmērā. Darījums paredz, ka obligācijas tiek nodrošinātas saskaņā ar Trasta līguma un citu darījuma nodrošinājuma dokumentu noteikumiem par labu ķīlas pārvaldniekam U.S. Bank Trustees Limited obligāciju turētāju un citu nodrošināto kreditoru vārdā.

Nodrošinājumā ietilpst cita starpā komercķīlas reģistrācija uz AS "Air Baltic Corporation" preču zīmēm un prasījuma tiesībām. Nodrošinājuma reģistrācija atbilstoši Trasta līguma noteikumiem tiek organizēta vairākos posmos, kas izskaidro to, ka noteikti nodrošinājumi tiek reģistrēti arī pēc obligāciju emisijas pabeigšanas.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" – 2,03%.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!