Foto: Publicitātes foto/Ventspils hronika

Ventspils pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde" ir izsludinājusi iepirkumu "Būvprojekta izstrāde un autoruzraudzība rodeļu trases izbūvei slēpošanas kalnā "Lemberga hūte"", paredzot īstenot rodeļu trases būvniecības ieceri Ventspilī.

Saskaņā ar "Komunālās pārvaldes" sniegto informāciju rodeļu trases būvniecības iecere Ventspilī top kopš 2015. gada, kad pilsētas attīstības komisijā tika skatīts šāds priekšlikums, būvniecību paredzot īstenot, kad "Lemberga hūte" sasniegs 58 metru augstumu. Kopš 2015. gada kalnā ievestais grunts apjoms ir sasniedzis 1 925 672 m3, tādejādi kalna augstums šobrīd ir vairāk nekā 58 metri un līdz ar to ir iespējams izveidot rodeļu trasi 603 metru garumā ar 22 kamanām trasē.

Rodeļu trases būvprojekta izstrādes mērķis ir sagatavot atbilstošu projektu, kas nākotnē piesaistītu Eiropas Savienības fonda investīcijas. Ventspilī tiek paredzēts izbūvēt augstas klases rodeļu trasi, kas būs viena no labākajām Eiropā, vēsta "Komunālā pārvalde". Jaunā trase būs atvērta visu gadu neatkarīgi no laikapstākļiem. Citas Latvijā pieejamās rodeļu trases šādu iespēju nespēj nodrošināt, jo nokrišņu laikā nevar nodrošināt atbilstošu bremzēšanu, norāda ieceres autori.

Šobrīd ir izsludināts publiskais būvprojekta izstrādes un autoruzraudzības iepirkuma konkurss.

Būvprojekta ietvaros tiek paredzēta arī piegulošās teritorijas labiekārtošana un apzaļumošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!