Foto: LETA

Deputātu vairākums ceturtdien lēma nenodot izvērtēšanai Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā opozīcijas deputātu rosinātos grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa likumā, paredzot elektroenerģijai un dabasgāzei uz noteiktu laiku piemērot samazināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi 5% apmērā līdzšinējās 21% likmes vietā.

Par likuma izmaiņām balsoja 35 deputāti, bet pret bija 48 parlamentārieši.

Minētos likuma grozījumus rosināja deputāti Vjačeslavs Dombrovskis, Kaspars Ģirģens, Evija Papule, Ēriks Pucens un Ramona Petraviča.

Deputāti ar grozījumiem PVN likumā vēlējās noteikt elektrībai un gāzei piemērot PVN 5% apmērā no šā gada 15. oktobra līdz 2022. gada 1. jūnijam.

"Delfi" jau vēstīja, ka strauji pieaugot elektroenerģijas cenai, Ekonomikas ministrija (EM) meklē risinājumus, kā kompensēt elektrības cenas pieaugumu mazāk turīgajiem iedzīvotājiem.

Aģentūra LETA vēsta, ka EM ir sagatavojusi piedāvājumu par desmit eiro palielināt atbalsta apjomu visām aizsargātā lietotāja grupām, tostarp daudzbērnu ģimenēm un mazturīgām mājsaimniecībām. Minēto priekšlikumu vēl pārspriedīs koalīcijas sanāksmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!