Foto: Pixabay

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien atbalstīja 28,489 miljonu eiro apropriāciju pārdali Covid-19 krīzes pārvarēšanai.

Konkrētie līdzekļi Covid-19 krīzes pārvarēšanai tiks piešķirti no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Budžeta komisija atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) lūgumu piešķirt 49 792 eiro, lai nodrošinātu nepieciešamo izmaiņu veikšanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informācijas sistēmas saistībā ar atbalsta pasākumu pieejamību lielākam nodokļu maksātāju lokam, kuru saimnieciska darbība ierobežota Covid-19 krīzes ietekmē.

Vēl 1,141 miljoni eiro piešķirti, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar piemaksu Iekšlietu ministrijas (IeM) padotības iestāžu amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos sabiedrības veselības apdraudējuma situācijā saistībā ar pandēmiju un tās seku novēršanu šā gada janvārī. Tostarp Valsts policijai piešķirami 738 325 eiro, Valsts policijas koledžai - 18 372 eiro, Valsts robežsardzei - 333 963 eiro un Valsts robežsardzes koledžai 5631 eiro.

23,491 miljonus eiro FM lūdza kompensēt piemaksas atbildīgo institūciju ārstniecības personām un citiem nodarbinātajiem par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos sabiedrības apdraudējuma situācijā saistībā ar Covid-19 izplatību laika periodā līdz pagājušā gada 31.decembrim.

Komisija atbalstīja 3,258 miljonu eiro piešķiršanu, lai nodrošinātu Mediju atbalsta fonda darbību un sniegtu atbalstu saistībā ar abonēto drukāto mediju piegādes izmaksu, elektronisko plašsaziņas līdzekļu televīzijas un radio programmu apraides izmaksu, kā arī citu ar mediju pamatdarbību saistītu izmaksu segšanu no pagājušā gada novembra līdz šā gada martam.

Tāpat komisija atbalstīja 430 000 eiro piešķiršanu, lai mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz nevalstiskajām organizācijām.

Vienīgais apropriāciju pārdales jautājums, par ko komisijas deputātiem izvērtās plašāka diskusija un par ko komisijai nebija vienota lēmuma, bija 118 521 eiro novirzīšana Ekonomikas ministrijas (EM) informēšanas kampaņas finansēšanai drošai tirdzniecībai un iedzīvotāju paradumu maiņai, tomēr arī šī finansējuma pārdale balsojuma rezultātā akceptēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!