Foto: Publicitātes foto

Apstiprinot "Virši-A" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektu, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir devusi atļauju sākt parakstīšanos uz uzņēmuma akcijām, kas norisināsies no šā gada 25. oktobra līdz 5. novembrim. Akcijām varēs pieteikties ikviens Baltijas valstu iedzīvotājs.

FKTK otrdien, 19. oktobrī, apstiprinājusi akciju sabiedrības "Virši-A" akciju prospektu publiskā piedāvājuma izteikšanai un iekļaušanai alternatīvajā tirgū "First North". "Virši-A" prospekta ietvaros ir tiesīga izteikt līdz 1 735 489 akciju publisko piedāvājumu. Turpmāk akciju sabiedrība var piedāvāt akcijas ieguldītājiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kā arī iekļaut akcijas alternatīvajā tirgū "First North".

Kopumā uzņēmums ir tiesīgs izteikt akciju publisko piedāvājumu līdz 1 509 121 akcijām ar iespēju palielināt šo apjomu vēl par 226 368 papildu akcijām. Vienas akcijas cena ir 4,49 eiro un minimālais ieguldījums ir viena akcija.

IPO rezultātā "Virši" plāno piesaistīt jaunu kapitālu līdz 6,9 miljonu eiro apmērā, lielāko daļu finansējuma novirzot alternatīvo degvielas veidu piedāvājuma un infrastruktūras pilnveidošanai, veicinot saspiestās dabasgāzes (CNG), biometāna, kā arī elektromobiļu uzlādes punktu pieejamību Latvijā. Tāpat būtisku uzmanību plānots pievērst uzņēmuma darbības ilgtspējības un efektivitātes paaugstināšanai, izstrādājot mūsdienīgus IT un saules enerģijas ieguves risinājumus.

"Virši-A" valdes priekšsēdētājs Jānis Vība norāda, ka uzņēmuma mērķis ir turpināt īstenot stratēģisko plānu kļūt par tirgus līderi tuvāko 3-5 gadu laikā. Ņemot vērā Eiropas Savienības īstenoto klimata politiku, kas vērsta kaitīgo izmešu samazināšanas virzienā, īpašu uzmanību uzņēmums pievērsīs savas pozīcijas tālākai stiprināšanai alternatīvo un dabai draudzīgāku degvielas veidu segmentā.

Uzņēmums ir ieviesis investoru lojalitātes programmu ar īpašiem piedāvājumiem degvielas un citu preču iegādei "Virši" staciju tīklā. Paredzēts, ka, iegādājoties vismaz 100 akcijas, investori saņems 7 centu atlaidi par katru degvielas litru, 30% atlaidi uzkodām un kafijai, kā arī auto apkopes precēm, atkārtoti uzpildāmajam vējstikla šķidrumam un automazgātavai. Investoru lojalitātes programmas piedāvājumu plānots regulāri papildināt.

2021. gada pirmajos sešos mēnešos uzņēmuma konsolidētā peļņa auga par 61% jeb par teju 1 miljonu eiro vairāk nekā 2020. gada attiecīgajā periodā, sasniedzot 2,6 miljonu eiro līmeni, kas uzņēmumam ir vēsturiski augstākais peļņas līmenis attiecīgajā periodā. Savukārt "Virši" apgrozījums uzrādījis pieaugumu 20% apmērā, salīdzinot ar 2020. gada pirmo pusgadu. 2021. gada pirmajā pusgadā uzņēmuma EBITDA sasniedza 4,5 miljonus eiro, pieaugot par 31%. Ņemot vērā esošo izaugsmes tendenci, "Virši" finanšu mērķi paredz sasniegt 9 miljonu eiro EBITDA līmeni 2021. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!