Foto: LETA

Saistībā ar Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Baltkrieviju pozitīvi vērtējams Latvijas diplomātu veikums, lai samazinātu negatīvās sekas Latvijas ekonomikai, sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

"Latvijas diplomāti ir izdarījuši maksimāli daudz, lai samazinātu negatīvo ekonomisko ietekmi Latvijā," norādīja Endziņš.

Viņš arī uzsvēra, ka Latvijas ārlietu dienests, mēģinot panākt kādu kompromisu, bija neapskaužamā situācijā. "No vienas puses, Latvijai jāsolidarizējas ar ES, bet, no otras puses, Latvijas ekonomiskās saites ar Baltkrieviju ir ļoti spēcīgas, tādēļ uzskatu, ka Latvijas diplomāti paveikuši labu darbu," teica LTRK priekšsēdētājs.

Endziņš piebilda, ka, pirms ir pieejams saraksts ar konkrētajām personām un uzņēmumiem, pret kuriem sankcijas tiks ieviestas, par sankciju reālo ietekmi uz Latvijas ekonomiku un iespējamiem zaudējumiem vēl ir pāragri spriest.

Jau vēstīts, ka ES valstu ārlietu ministri piektdien sanāksmē Briselē nolēma noteikt sankcijas pret 12 personām un 29 uzņēmumiem no Baltkrievijas, tādējādi paplašinot sankcijas pret šo valsti, lai sodītu autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu par represijām pret opozīciju.

Sankcijas stāsies spēkā sestdien, kad ES oficiālajā vēstnesī tiks publicēts to personu un uzņēmumu saraksts, pret kuriem ES piektdien nolēma vērst sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!