Foto: Shutterstock

Vēl viens uzņēmums šobrīd balansē uz triljona dolāru vērtības robežas.

ASV tehnoloģiju uzņēmuma "Nvidia" tirgus vērtība ceturtdien pietuvojās vienam triljonam dolāru, ņemot vērā prognozes par vērienīgu ienākumu kāpumu.

"Nvidia" akcijas cena ceturtdien palielinājās par vairāk nekā 27%, uzņēmuma tirgus vērtībai pārsniedzot 900 miljardus dolāru.

Ja "Nvidia" sasniegs viena triljona dolāru atzīmi, tad kompānija pievienosies klubiņam, kurā šobrīd ir vien pieci uzņēmumi - visi ir ASV tehnoloģiju giganti, izņemot Saūda Arābijas naftas kompāniju "Saudi Aramco".

"Nvidia" izstrādā mikroshēmas, kas ir ārkārtīgi svarīgas mākslīgā intelekta tehnoloģiju attīstībai, un tām ir skaitļošanas jauda, lai vien sekundēs nodrošinātu sarežģītu saturu no datu centriem visā pasaulē.

Volstrītu pārsteigušas uzņēmuma prognozes, ka tā ienākumi šajā ceturksnī sasniegs 11 miljardus dolāru, kas būs par 64% vairāk nekā pirms gada un krietni pārsniegs analītiķu prognozētos 7,2 miljardus dolāru.

"Nvidia" dibināts pirms 30 gadiem, un sākotnēji uzņēmums izstrādāja videospēlēm nepieciešamos grafikas procesorus. Taču kompānija jau gandrīz pēdējos 20 gadus aktīvi investējusi mākslīgā intelekta tehnoloģiju attīstīšanā, saskatot šajā nozarē būtisku potenciālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!