Foto: Publicitātes foto

Līdz 2024. gada nogalei mājokļu attīstītājs "Merks mājas" plāno pabeigt projekta "Mežpilsēta" otro kārtu, kuras ietvaros taps 47 dzīvokļi. Nule kā ēkas pamatos iemūrē laika kapsula, ziņo uzņēmums.

Pašlaik pabeigti 10% no kopējā projekta darbu apjoma, tostarp grunts pamatnes stiprināšana ar vibroflotācijas metodi, siltinājuma izbūves darbi, kā arī betonēšanas priekšdarbi. Līdz šā gada beigām plānots pabeigt arī visas pagrabstāva sienas un tā pārsegumu. Savukārt līdz nākamā gada beigām otrās kārtas ietvaros ir paredzēts izbūvēta sešus stāvus A klases energoefektivitātes dzīvojamo ēku. Jaunā ēka būs par vienu stāvu augstāka par to, kas tapusi pirmajā kārtā. Tajā paredzēti 2 līdz 3 istabu dzīvokļi platībā no 44 līdz pat 82 kvadrātmetriem. To cena būs, sākot no 106 tūkstošiem eiro.

Nama pagrabstāvā plānots izbūvēt ap 60 m2 lielu koplietošanas telpu un papildus arī plašu āra terasi.

Bez maksas būs pieejama arī slēgta mantu glabātuve, kas arī atradīsies ēkas pagrabstāvā. Ēkā būs ierīkots lifts; 1. stāvā ikvienam paredzēta slēgta koplietojamā telpa, kur turēt velosipēdu vai bērna ratiņus.

Katram no "Merks mājas" attīstītajiem projektiem ir noteikts fokuss, un "Mežpilsētas" gadījumā tas noteikti ir dabas un pilsētvides tuvums, komentē "Merks mājas" valdes loceklis Mikus Freimanis.

"Mežpilsēta" top Mežciemā. "Delfi Bizness" jau vēstīja, ka šis uzņēmumam ir pašlaik vienīgais projekts būvniecības stadijā. Nesen pabeigts ir vērienīgs projekts pilsētas centra apkaimē – "Merks Viesturdārzs", tāpat tiek piedāvāti dzīvokļi Pārdaugavas projektā "Merks Magnolijas". Savukārt projektēšanā ir vairākas citas nozīmīgas ieceres mājokļu jomā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!