Foto: DELFI kolāža (shutterstock, LETA, publicitātes foto)
Latvijas Banka šonedēļ paziņoja, ka tā samazinājusi inflācijas prognozi un paaugstinājusi iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam. Savukārt marta beigas nāca ar vairākiem atgādinājumiem, kas jāņem vērā "Latvijas gāzes" klientiem, kā arī juridiskajiem elektroenerģijas lietotājiem.

Tikmēr nākušas gaismā apsūdzības, kas izvirzītas skaistumkopšanas jomas uzņēmējai Ievai Plaudei-Rēlingerei.

Savukārt veikalu tīklu 'Spar' Latvijā pārstāvošais uzņēmums palicis bez vadītāja.

"Delfi Bizness" lasītājiem piedāvā nedēļas notikumu izlasi biznesā un ekonomikā.

'Panorama plaza' nosvin spāru svētkus un publisko provizoriskās pārdošanas cenas

Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Ja pašreizējā tirgus situācijā neizdosies sasniegt biznesa plānā paredzētos dzīvokļu pārdošanas mērķus, kas paredz pirmajā gadā realizēt 80-90 mājokļu, uzņēmumam padomā ir plāns "B", "Delfi Biznesam" saka augstbūvju kompleksa "Panorama Plaza" attīstītāja "Panorama Development" valdes loceklis Daniels Žirjakovs.

Lasīt vairāk

Degviela kļuvusi lētāka – vai uz ilgu laiku?

Foto: Shutterstock

Autovadītāji pēdējo nedēļu laikā var priecāties – degvielas uzpildes stacijās vērojams gan benzīna, gan dīzeļdegvielas cenu kritums. Šonedēļ degvielas cenas paslīdējušas zem 1,60 eiro atzīmes par litru, bet aizvadītajā nedēļas nogalē uz brīdi tās bija pat vēl zemākas, un bāku varēja piepildīt par nedaudz vairāk kā 1,50 eiro litrā.

Tādējādi vismaz pagaidām nav piepildījušās gada sākumā izteiktās prognozes, ka degvielas cenas pieaugs, jo februārī stājās spēkā Eiropas piemērotie ierobežojumi no Krievijas ievestajai naftai. Patlaban ekspertu prognozes par turpmāko degvielas cenas virzienu ievērojami atšķiras.

Lasīt vairāk

Plaudi-Rēlingeri un vēl trīs personas apsūdz par iespējamu aplokšņu algu maksāšanu

Foto: LETA

Prokuratūra cēlusi apsūdzību četrām personām, tostarp, skaistumkopšanas jomas uzņēmējai Ievai Plaudei-Rēlingerei, krimināllietā par iespējamu aplokšņu algu izmaksu vairāk nekā 3 miljonu eiro apmērā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Lasīt vairāk

Pensionēties vēlāk, izņemt tikai daļu – domā, kā mazināt mīnusu ietekmi pensiju uzkrājumos

Foto: Shutterstock

Pensiju 2. līmeņa rezultāti patlaban prieku nerada, un pat šķietami drošie konservatīvie plāni uzrāda mīnusus. Īpaši sāpīgi tas ir cilvēkiem, kuriem tūlīt jādodas pensijā, otrdien atzina Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas un Sociālo un darba lietu komisijas kopsēdes dalībnieki.

Komisijas sēdes laikā tika aktualizēti vairāki patlaban nozīmīgi jautājumi – finanšu tirgus krituma rezultātā radušies mīnusi un iespējas tos padarīt mazāk sāpīgus nākotnes pensiju saņēmējiem; inflācijas ietekme uz pensiju 2. līmeņa uzkrājumiem, Igaunijas nesenā pieredze pensiju līdzekļu "brīvlaišanā" un citi.

Lasīt vairāk

Veikalu tīklu 'Spar' Latvijā pārstāvošais uzņēmums palicis bez vadītāja

Foto: Publicitātes attēli

Valdes priekšsēdētāja amatu uzņēmumā "Spar Latvija", kas mūsu valstī pārvalda veikalu tīklu "Spar", atstājis Andris Vilcmeiers, liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

Lasīt vairāk

Sabrukusī ēka bijusi BVKB pārbaudāmo objektu sarakstā

Foto: DELFI

Ceturtdien sabrukusī ēka Rīgā, Satekles ielā 1C, šā gada februārī nonākusi Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) uzraudzībā esošo objektu sarakstā, tomēr celtne vēl nebija pārbaudīta, "Delfi Bizness" pavēstīja BVKB.

Lasīt vairāk

'Latvijas gāzes' klienti vairs nevarēs izvēlēties izlīdzināto maksājumu

Foto: Shutterstock

Līdz ar marta beigām AS "Latvijas gāze" klienti vairs nevarēs izvēlēties izlīdzināto maksājumu par gāzi.

Lasīt vairāk

Pārtrauks kompensēt elektroenerģijas izmaksu pieaugumu juridiskajiem lietotājiem

Foto: Shutterstock

Līdz ar marta beigām valsts pārtrauks kompensēt elektroenerģijas izmaksu pieaugumu visiem juridiskajiem lietotājiem, tostarp uzņēmējiem, valsts un pašvaldību iestādēm, izglītības iestādēm slimnīcām un citām iestādēm, informēja Klimata un enerģētikas ministrijā.

Lasīt vairāk

LB samazinājusi inflācijas prognozi un paaugstinājusi IKP pieauguma prognozi šim gadam

Foto: Picjumbo

Latvijas Banka samazinājusi gada vidējās inflācijas prognozi 2023. gadam no 10,9% līdz 10%, piektdien preses konferencē informēja Latvijas Bankas (LB) Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste.

Lasīt vairāk

Foto: 'airBaltic' ļauj ielūkoties gaisa kuģu apkopes procesā; 11 lidmašīnas nevar lidot

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" mediju pārstāvjus iepazīstināja ar gaisa kuģu apkopes procesu. Esošajā tehniskajā angārā, kas atrodas lidostas "Rīga" teritorijā, ir vieta trīs lidmašīnām, bet projektēšanas stadijā ir jauns angārs, kas ļaus kāpināt kapacitāti.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!