Foto: Shutterstock
Lieldienu svinēšana šogad daudzās mājās būs mazliet citādāka, jo svētku lustes jāaizvada mājās un ievērojot pašizolēšanos ārkārtas situācijas laikā. Taču tas nenozīmē, ka jāskumst, – priekpilnus brīžus ģimenes lokā var piedzīvot arī nekur nedodoties. Tāpēc "Cālis" aicina – palieciet mājās un iedvesmojieties radošiem darbiņiem, kopīgai kārumu gatavošanai un aktivitātēm, iesaistot bērnus!

Izgatavojiet paši savus rotājumus

Mazo ķiparu iepriecināšanai un radošām izpausmēm ģimenes lokā varat apņemties rotājumus izveidot paši. Nav nekas neierasts, ka ģimenēs, kurā ir bērnudārza un skolas vecuma bērni, vienmēr atradīsies aplikāciju papīrs, līme un šķēres – pamatu pamats tam, lai radītu pat visvienkāršākās svētku dekorācijas. Lielākie bērni var izpausties, īstenojot sarežģītākas lietas, piemēram, veidojot paši savus šokolādes olu groziņus vai pūpolu zaros karināmas oliņas, kuru izgatavošanas norādes atradīsi šeit. Bet mazāki bērni var izmantot vienkāršākas aplikāciju metodes, lai paši uztaisītu, piemēram, šīs te zaķēnu glāzītes.

Bet, ja mājās ir pārītis tualetes papīra rullīšu vidiņu un čupiņa aplikāciju papīra, mazākos ģimenes locekļus var nodarbināt, liekot veidot Lieldienu zaķus, cālēnus un citus tēlus. Lūk, daži foto iedvesmai!

Gatavo Lieldienu kārumus kopā ar bērniem

Ļauj bērniem parādīt savas iemaņas kulinārajās prasmēs, kopā gatavojot kārumus Lieldienu galdam. Tādā veidā ne tikai mazajiem rakariem būs lielāks prieks par paveikto, bet svētku galdā varēsiet likt to, ko bērni tik tiešām gribēs nobaudīt. Lūk, dažas idejas no "Tasty" recepšu un padomu vācelītes:

Krāsojiet Lieldienu olas no izejvielām, kas atrodamas mājās

Tā kā bezgalīga veikalu un tirdziņu apskraidīšana šobrīd izpaliek, olu krāsošanai smelieties idejas no tā, kas atrodams mājās. Vai zināji, ka Lieldienu olas var nokrāsot arī ar bārdas putām, salvetēm un briljantzaļo šķīdumu? Vai to, ka olu krāsošanai var noderēt arī ledusskapī aizķērusies upeņu vai melleņu ievārījuma burka? Te atradīsi olu krāsošanas pamācības pilnā krāšņumā.

Parādi bērniem savas bērnības trikus – izpūstas olas

Ja plāno gatavot cienastu Lieldienu galdam, kur jāizmanto olas, piemēram, kūku biskvītā vai bezē, tad atceries, ka vari nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu, un parādīt bērniem, kā olas izpūst. Izpūstās olas pēc tam bērni varēs apgleznot ar guaša krāsām, lai tās kalpotu kā skaisti dekori. Ar adatas palīdzību olas spicajā galā un dibengalā ļoti uzmanīgi, bet reizē strauji, izdur caurumu, lai čaumala neieplaisātu. Apakšā paliec bļodiņu, kur olas dzeltenumam un baltumam satecēt, un pūt vienā olas galā, lai čaumala iztukšotos. Padomus, kā olas veiksmīgi izpūst, atradīsi šajā "Tava Māja" rakstā.

Bez jau pieminētajām nodarbēm Lieldienās bērnus vari pārsteigt ar olu medībām mājās, sazīmējot karti vai paslēpjot tās visdažādākajās vietās mājoklī. Tāpat varat ar bērniem pārrunāt, kā radušās Lieldienu tradīcijas, cik sen šos svētkus svinam un to, kāpēc olas nes tieši zaķis.

Lai mierīgas un priecīgas Lieldienas ģimenes lokā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!