Foto: Vida Press
Miniatūras pērļu "olas", gigantiskas trīsdiennieces vai Kerijas Bredšovas balodis – somu aktualitātes dažādākajām dzīves situācijām un nepieciešamībām.

Ekscentriskais zīmola "JW Anderson" balodis par gandrīz 900 eiro ir funkcionāls mākslas objekts, ko realitātē nēsāt ir teju bezjēdzīgi. Variācijās no dīvainām līdz ļoti pat funkcionālām, šīs būs somas, kas dominēs visu rudens/ziemas sezonu. Kamēr dizaineru versijas izmaksā tūkstošus, pieejamākas asimilēs masu modes zīmoli. Kurš meklē, tas atrod!

Pagarinātas

Foto: Vida Press

Bagāža nav nepieciešama! Soma kā dekoratīvs aksesuārs, kas demonstrē, ka lietu vērtība ir krietni pārspīlēta. Salīdzinājumā ar iepriekšējām sezonām šīs mazās somiņas ir izmēros pagarinātākas, lai vismaz telefons nebūtu jānēsā rokās.

Tik lielas kā personība

Foto: Vida Press

Ja ar iegareno somu nepietiek, vieta, kur ielikt grāmatas, pierakstus un citus labumus būs šajās gigantiskajās somās. Tām, kurām nepietiek tikai ar telefonu un lūpu krāsu, lielas, strukturētas un stingras vai mīkstas kā lupatu taša.

Biznesa lēdija

Foto: Vida Press

Lai ir kur pieturēties, soma ar rokturi augšpusē simbolizē to, ka viss ir tavās rokās! Stingra, kārtīga un apzinīga, tā ir klasika un tāpēc ar biznesu asociēta.

Kā pērles

Foto: Vida Press

Kontrastā visām ierasti ģeometriskajām formām aktuālas ir arī somas kā apaļas bumbiņas. Burtiski, tās ir pērles un olas, mazliet dīvainas un vairāk rotājošs nekā praktisks aksesuārs.

Groziņu sezona

Foto: Vida Press

Nostalģija pēc vasaras pludmalē vai apņēmība traukties pēc baravikām, somas kā groziņi vairs nav pītas, bet gan tapušas no ādas. Nekādas bērnišķības, tās ir solīdas un elegantas, bet iztrūkstot iekšējiem organizēšanas nodalījumiem, ar sievišķīgu bardaku.

Maisiņš

Foto: Vida Press

Līdzīgi kā platās, brīvās un tādējādi – ērtās – bikses, ir tapusi arī soma ar atbilstošu enerģiju. Liela, mīksta, kā mazliet jau pamīlēts un noņurcīts, padusē pasitams maišelis.

Deviņdesmito gadu minimālisms

Foto: Vida Press

Laiki, kad deviņdesmito gadu stils nebija aktuāls, šķiet, ir kā aizvēsture. Nekas neliecina par to, ka jūsma par šo desmitgadi drīzumā spēs rimties. Lakonisms, minimālisms un atturība ir brīnišķīgs kontrasts 2000. gadu platajām biksēm, absurdiem un ironijai. Lai ir skaisti, liegi un kur acīm atpūsties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!