Foto: Vida Press

Vasara vēl nav nokavēta! Termometra stabiņš rāda, ka šis, iespējams, ir pēdējais laiks, kad mesties saules staru skavās. Un to darot, nedrīkst aizmirst par saules aizsargkrēma lietošanu, izturīga grima uzklāšanu un skaista peldkostīma izvēli. Rakstu un padomu izlase visiem šiem mērķiem.

Pludmalē vai pie baseina – stilīgākā. Aktuālākie šīs vasaras peldkostīmu modeļi

Foto: Vida Press

Varētu šķist, ka peldkostīmu modi ierobežo tā formāts – mazmazītiņie trijstūrīši. Tā nav, modes dizaineri un zīmoli, ievērojot visā modes industrijā notiekošo, spēj vienā mazā izmērā apvienot kā tendences, tā ūdens un saules uzliktās funkcionalitātes prasības.

Lasīt vairāk

Neapjūc bezgalīgajos izvēles līkločos, kleitu gids šai vasarai!

Foto: Vida Press

Varam pateikties saulei un atvadīties no zeķubiksēm, bieziem džemperiem un jakām par labu vasaras vēstnesim – kleitai. Aktuālās pavasara/vasaras kolekcijas jau ir veikalos, un arī pašas skapis nav caurspīdīgs. Tāpēc, lai neapjuktu plašajā, daudzpusīgajā un šķietami bezgalīgajā piedāvājumā, kleitu gids, kā atrast sev, sezonai un aktualitātēm piemērotāko.

Lasīt vairāk

Kailās kleitas: it kā piesegusies, it kā izģērbusies

Foto: Vida Press

Tā bija 2022. gada vasara, kad caurspīdīgas kleitas valkāja visas un visur. Pagājis ir gads un nekas nav mainījies. Riskantas, jutekliskas un drosmīgas, tās ir viņas – gandrīz neredzamās kleitas.

Lasīt vairāk

Valkā rozā, bet neizskaties pēc lelles Bārbijas

Foto: Vida Press

Ja atrodi pareizo toni, rozā krāsa ir universāli glaimojoša. Tā redzama mugurā slavenībām, modes skatēs modelēm, bet ikdienas lietošanā ir izaicinoša. Viens solis par daudz, un esi nokļuvusi klišejiskās Bārbijas garderobē. Lai tā negadītos, rozā krāsas izmantošanas padomi: ko izvēlēties un kā valkāt.

Lasīt vairāk

Pat džinsa izstrādājumi nav imūni pret mainīgajām modes tendencēm

Foto: Vida Press

Tērpi no džinsa un klasiskie džinsi ir mūžīgs, funkcionāls un biežāk valkātais garderobes izstrādājums. Tik universāls, ka ideāls starpsezonā, pielāgojams dienai un vakaram, daudzveidīgs – valkājams ar teju visu. Taču, tāpat kā jebkurā jomā, arī šī materiāla lietas, formas, krāsas un raksti nav imūni pret modes tendenču ciklu. Sezonu pēc sezonas karsts diskusiju temats ir tas, vai tiešām augumam piegulošās "skinny" bikses vairs nevar valkāt. Vai tiešām to jostas daļai ir jābūt noslīdējušai uz gurniem? Tumši zilas, balinātas vai tomēr melnas? Un kā ir ar kleitām? Svārkiem?

Lasīt vairāk

Džinsi + šorti = džorti

Foto: Vida Press

Pienācis laiks, kad šorti no džinsa vairs neapsedz tikai aizmugurējos vaigus, bet gan (līdzīgi kā vīriešu garderobē) beidzas garumā ap celi. Tas ir 1990. gadu artefakts – "jort" – jeb "jeans" (džinss) sakausējums ar "shorts" (īss) un tie ir jāvalkā šovasar.

Lasīt vairāk

Mode attiecas arī uz vīriešiem. 10 aktuālākās tendences viņiem

Foto: Vida Press

Neraugoties uz to, vai tiek gādāta jauna garderobes kārta, vai veikta revīzija jau esošajā, modes dizaineru aktuālie piedāvājumi un padomi pievilcībai. Vairāk nekā jebkad mudinot būt stilā, domāšanā brīvākiem un relaksētākiem, šī vasara solās būt karsta un nostalģiska!

Lasīt vairāk

Fakti, kas jāzina par saules aizsargkrēma lietošanu

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Katru reizi, izejot ārā, āda tiek pakļauta potenciāli bīstamajiem ultravioletajiem (UV) stariem. Pietiek ar 10 līdz 15 minūtēm dienā, lai gadu laikā palielinātu iespēju izraisīt ādas bojājumus, novecošanos un pat veicinātu ādas vēža attīstību. Labākais sevis pasargāšanas veids no ultravioletajiem A (UVA) un ultravioletajiem B (UVB) stariem ir lietot saules aizsarglīdzekli ar SPF. Un arī tas ir jāizvēlas un jāuzklāj pareizi!

Lasīt vairāk

'Caffe Latte' nav dzēriens, tā ir grima aktuālākā tendence

Foto: Vida Press

Grima paņēmiens un tendence, kā imitēt saulē iesauļotu, mirdzošu un veselīgu ādu, ieguvusi "Latte" dzēriena nosaukumu. Jo tā pievilcība izraisa tādu pašu atkarību kā kofeīnu saturošais dzēriens.

Lasīt vairāk

Ai, galva tik viegla! Šīs vasaras aktuālākie matu griezumi, krāsojumi un frizūras

Foto: Vida Press

Tā kā mati neaug tik ātri, kā reizēm gribētos, tad aktualitāšu maiņa nav tik strauja, kā tas ir nagu un dekoratīvās kosmētikas industrijā. Un tomēr – arī matu mode nav imūna un piedāvā daudzveidīgas sava tēla pilnveidošanas iespējas. Atliek tikai izvēlēties!

Lasīt vairāk

Vasarīgākā un sejai glaimojošākā matu krāsošanas tehnika – 'skandināvu matu līnija'

Foto: Vida Press
Ziemeļeiropas reģiona valstis – Norvēģija, Zviedrija un Dānija – ir izslavētas savas smalkās stila izjūtas dēļ, – arhitektūrā ar minimālismu, modē ar lakonisku atturību. Šovasar – arī ar matu krāsu!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!