Viens no Latvijas sporta lielākajiem notikumiem 2024. gadā būs pasaules rallija čempionāta (WRC) posms "Tet Rally Latvia". Kad šīs sacensības vēl risinājās Eiropas čempionāta (ERČ) ietvaros, tajās divus gadus pēc kārtas dominēja pilots Mārtiņš Sesks, tāpēc nav pārsteigums, ka pēc šāda snieguma savas dzimtenes ceļos un pēc izcīnītā vicečempiona titula, viņš meklē veidus, kā nākamsezon tikt pie iespējas debitēt ar jaudīgo WRC mašīnu. Turklāt tas neesot no sērijas "neiespējamā misija".

Latvija kļuvusi par 37. valsti, kura uzņems WRC čempionāta posmu, un tas 2024. gadā notiks no 18. līdz 21. jūlijam. Sacensības risināsies no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai, ātrumposmiem notiekot arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā. Savukārt Sesks un viņa stūrmanis Renārs Francis aizvadītajā sezonā ERČ posmā "Rally Liepāja" dominēja, uzvarot visos ātrumposmos. Viņi kopumā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena ERČ posmos kāpa divas reizes, vēl divas reizes ierindojās labāko trijniekā, bet kopvērtējumā Sesks un Francis izcīnīja sudraba medaļas.

Saņemtas pirmās atbildes


WRC čempionāta prestižākajā klasē piloti startē ar "Rally 1" automašīnām, kuras izstrādā rūpnīcu komandas "Toyota", "Hyundai" un "M-Sport Ford". Latvietim jāmēģina pārliecināt kāda no šīm komandām, lai viņam atvēl jaudīgo mašīnu un viņš savā dzimtenē varētu parādīt izcilu sniegumu arī WRC līmenī.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!