Comedy Latvia: kā latviešu rotaļas degradē bērnus

Ar gudrībām portāla Skats.lv ietvaros padalīties piekrituši kungi no apvienības ‘Comedy Latvia' - valsts pirmā stand-up pulciņa. Popularitāti strauji gūstošais asprāšu klubiņš savās izrādēs piedāvā virkni dzīves atziņu, piemēram, šajā ekskluzīvajā gadījumā mums ir iespēja sniegt nelielu un reālistisku atskatu uz bērnības rotaļu skaudro pusi.
Comedy Latvia: kā latviešu rotaļas degradē bērnus
1
Ādamam bij’ 7 dēli. Pirmkārt, jānorāda, ka Ādamam bijušas visai vājas zināšanas par kontracepciju un arī ne īpaši laba sadarbība ar veiksmi. Jābūt apdāvinātam, lai spētu izaudzināt septiņus ne īpaši gudrus dēlus, kas kategoriski atsakās uzņemt barību, šķidrumu un patstāvīgi atrodas neizpratnē par to, ko vajadzētu darīt ar savu dzīvi. Bet tas nekas, jo 'visi dara tā'.
RIA Novosti/Scanpix


Comedy Latvia: kā latviešu rotaļas degradē bērnus
2
Aklās vistiņas. Šī ir nežēlīgākā no visām bērnu rotaļām. Bērniem jau mazotnē māca ņirgāties par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tā vietā, lai bērni palīdzētu aklajam vadītājam šķērsot ielu, viņi to pazemo, baksta, ņirgājas un izvairas no viņa apskāvieniem. Jāsaka gan, ka spēle tomēr arī kaut ko iemāca, jo mēdz runāt, ka arī mīlestība ir akla un mums jau no bērna kājas tiek iemācīts no tās turēties pa gabalu, lai pats nekļūtu akls.
Reuters/Scanpix


Comedy Latvia: kā latviešu rotaļas degradē bērnus
3
Sunīši. Šī ir visai noderīga spēle. Jau pašā sākumā atklājas, ka neviens nevēlas būt atbildīgais vadītājs – visi vēlas skriet prom no pienākumiem un kopīgi paņirgāties par vadītājiem. Diezgan viltīga rotaļa, kas jau priekšlaicīgi iemāca izvairīties no augstākstāvošām personām un runāt tiem aiz muguras.
AP/Scanpix


Comedy Latvia: kā latviešu rotaļas degradē bērnus
4
Paslēpes. Līdzīgi kā sunīšos, jau no mazotnes tiek iemācīts, ka būt par vadītāju ir kauns un negods. Šajā spēlē vēl labāk apgūstam spēju izvairīties no pienākumiem un priekšniecības, jo galvenais spēles mērķis – nonākt punktā pirms vadītāja. Tā mēs iemācāmies, ka ir absolūti vienalga, cikos tu ierodies savā darbavietā, galvenais – lai priekšniecība ierodas nedaudz vēlāk.
PantherMedia/Scanpix


Comedy Latvia: kā latviešu rotaļas degradē bērnus
5
Namiņš deg. Ļoti pamācoša spēle. Tās vadītājs, kā kārtīgam pilsonim pienākas, brīdina kādu no spēles dalībniekiem par to, ka mājā ir izcēlies ugunsgrēks, tādēļ derētu kaut ko darīt lietas labā. Diemžēl, gan pats vadītājs, gan dalībnieks nolemj gluži vienkārši apskriet ap māju un mesties tajā iekšā. Tas atgādina veco parunu 'Ja mīli – laid to vaļā…’, ja deg māja – skrien tajā iekšā.
AFP/Scanpix


Comedy Latvia: kā latviešu rotaļas degradē bērnus
6
Pēdējais pāris šķiras. Visu cieņu spēles izgudrotājam. Jau no mazotnes bērniem tiek iemācīts, ka cilvēku šķiršanās ir ikdienišķa parādība. Spēles uzdevums – šķiroties pēc iespējas ātrāk atrast jaunu sabiedroto un nostādīt savu bijušo partneri zaudētāja lomā, kurš, nu, dodas izšķirt nākamo pāri. Viss kā dzīvē.
AFP/Scanpix
Netipiskās izkritušās kravas - nauda, bites un uzsprādzis valis Netipiskās izkritušās kravas - nauda, bites un uzsprādzis valis  
Importa zvaigznes latviešu izpildījumā Importa zvaigznes latviešu izpildījumā   (13)
Cilvēki, kuri mēģināja strādāt dzērumā Cilvēki, kuri mēģināja strādāt dzērumā   (6)
Padomi: kas jādara, lai ievilktu meiteni gultā Padomi: kas jādara, lai ievilktu meiteni gultā   (17)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.