Drosmīgi un oriģināli soļi labdarības vārdā

Vēlā svētdienas vakarā, viesojoties Pieci.lv stikla studijā, Skats.lv pārstāvis paspēja gan ziedot #DodPieci akcijā, gan kopā ar apvienību 'Transleiteris' sarakstīt traģiski draņķīgu dziesmu 'Prieka kuteris'. Taču vakara gaitā tika paveikts arī šis tas lietderīgs - kopīgiem spēkiem atminējāmies dažus ne mazāk kolorītus veidus, kā pasaulē ir piesaistīta cilvēku uzmanība labdarības vārdā. Šodien apkopojam svētdienas naktī sarunāto.
Drosmīgi un oriģināli soļi labdarības vārdā
1
Pieci.lv ētera personību dzīvošana stikla studijā ir nesusi visai iespaidīgus augļus - senioru atbalstam līdz šim rītam ir saziedoti jau vairāk nekā 50 tūkstoši eiro, turklāt līdz 23. decembrim, kad būs apritējušas 144 nebrīvē pavadītas stundas, ir sagaidāmi vēl vērā ņemami papildinājumi. Kaut arī Skats.lv pārliecinājās, ka dzīvošana stikla kast… studijā dīdžejiem ir morāli nogurdinoša, tomēr par lielāko upuri mēs vēlamies atzīt viņiem piešķirto diētu. Visu cieņu, vīri.
Publicitātes attēli
Drosmīgi un oriģināli soļi labdarības vārdā
2
Līdzīgi kā Pieci.lv dīdžeji, austrālis Niks Lesoufs arī sevi ieslēdza stikla būrī. Tiesa, tas bija ierīkots veikala skatlogā, un vērā ņemams fakts - būrī viņš dzīvoja kopā nevis ar radio dīdžejiem, bet gan ar 300 indīgiem zirnekļiem. Kampaņā iegūtā nauda tika ziedota bērnu labdarības akcijai.
AFP/Scanpix


Džastins Bībers
3
Kādi Ilinoisas vidusskolas studenti vēlājās savākt naudu sava mākslas centra izveidei, tāpēc viņi izlēma ņemt talkā Džastina Bībera dziesmu ‘Baby’. Katru dienu tā tika atskaņota skolas skaļruņos, aicinot ziedot naudu, lai mocības pēc iespējas ātrāk izbeigtu. Kaut arī akcijas organizētāji cerēja nedēļas laikā iegūt 1000 dolārus, viņiem bija nepieciešamas tikai trīs dienas.
Vida Press


Drosmīgi un oriģināli soļi labdarības vārdā
4
Britu kaskadieris Rokijs Teilors, strādājot pie filmas ‘Death Wish 3’, 1994. gadā tika smagi ievainots. Tomēr 25 gadus vēlāk viņš labdarības vārdā izlēma atkārtot savu varoņdarbu, izlecot no degošas mājas.
Vida Press


Drosmīgi un oriģināli soļi labdarības vārdā
5
Ņujorkiete Šēna Mateikena solījās 365 dienas pēc kārtas nēsāt vienu un to pašu kleitu, lai savāktu ziedojumus fondam, kas atbalsta Indijas bērnu izglītības programmu. Katru dienu mainot kleitas izskatu, gada beigās dāmai bija izdevies savākt vairāk nekā 100 tūkstošus dolāru.
Publicitātes attēli


Drosmīgi un oriģināli soļi labdarības vārdā
6
Japāņu porno kanāla ‘Paradise TV’ aktrises aizvadīja krūšu spiešanas akciju, kurā 2012. gada augustā ikvienam pilngadīgajam interesentam bija iespēja par zināmu naudas summu divas reizes pačamdīt kādas zvaigznes krūtis. Akcijā iegūtā nauda tika ziedota ‘STOP!AIDS’ kampaņas popularizēšanai, kas vērš uzmanību AIDS radītajiem draudiem.
Youtube Ekrānšāviņš
Kā viedie 'britu zinātnieki' atrisina pasaules problēmas Kā viedie 'britu zinātnieki' atrisina pasaules problēmas  
Septiņas neierastas un pretrunīgas žurnāla 'Time' gada cilvēka izvēles Septiņas neierastas un pretrunīgas žurnāla 'Time' gada cilvēka izvēles  
Nu, moins: Nepelnīti aizmirsti un čoini slengi, ko nelieto jaunā paaudze Nu, moins: Nepelnīti aizmirsti un čoini slengi, ko nelieto jaunā paaudze   (39)
Ivars Kalniņš Sieviešu sišanas tradīcijas Latvijā - populārākie piemēri   (27)
Cilvēki, kuriem nevajadzēja lamāties darba laikā Cilvēki, kuriem nevajadzēja lamāties darba laikā   (3)
Septiņi skaisti politiķu citāti Septiņi skaisti politiķu citāti   (5)
Imanta Kalniņa spilgtākie citāti jeb liktens māsa - Krievija Imanta Kalniņa spilgtākie citāti jeb liktens māsa - Krievija   (62)
Septiņi pasaules bīstamākie un nāvējošākie kulti Septiņi pasaules bīstamākie un nāvējošākie kulti   (16)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.