Latvijas hokeja izlases treneri

Aizvadījusi 26 spēles līdz 1940. gadam, Latvijas hokeja izlase apklusa uz 52 sezonām. Pēc neatkarības atgūšanas un Latvijas Hokeja federācijas atjaunošanas, to ir vadījuši 9 treneri.
Latvijas hokeja izlases treneri
1
Helmuts Balderis neapšaubāmi ir Latvijas hokeja leģenda. Savas karjeras laikā Balderis ne tikai kļuva par pirmo NHL draftēto Latvieti (viņš pie viena uzstādīja rekordu kā vecākais hokejists, kas draftēts NHL), bet arī atzīmējās kā pirmais Latvijas izlases treneris pēc neatkarības atgūšanas, to vadot no 1992. līdz 1994. gadam.
LETA


Latvijas hokeja izlases treneri
2
Savdabīgu rekordu 1994. gadā uzstādīja Mihails Beskašnovs, kurš Latvijas izlases galvenā trenera amatā ir aizvadījis vismazāk spēļu - divas. Abas zaudēja.
AFI


Latvijas hokeja izlases treneri
3
Bijušais Rīgas 'Dinamo' treneris Ēvalds Grabovskis Latvijas izlasi vadīja 1995. gadā. Toreiz B grupā (tagad I divīzija) komanda izcīnija otro vietu. Kaut arī 11 spēlēs tika iegūtas 9 uzvaras, Grabovskis no amata tika atlaists.
LETA


Latvijas hokeja izlases treneri
4
Leonīds Beresņevs Latvijas izlases stūri pārņēma 1996. gadā, kad pirmo reizi to aizveda līdz A grupai. Jau nākamajā gadā Latvija čempionātā ieņēma augsto 7. vietu. Pēc neveiksmīga turnīra (11. vieta) Norvēģijā Beresņevs atkāpās.
AFI


Latvijas hokeja izlases treneri
5
Herberta Vasiļjeva tēvs Haralds izlasi vadīja no 1999. līdz 2001. gadam, aizvadot 32 spēles. No tām uzvarētas tika 12.
F64


Latvijas hokeja izlases treneri
6
Godalgotais zviedru treneris Kurts Lindstrems, kurš pirms tam vadīja Somijas izlasi, Latvijas komandu pārņēma no 2001. līdz 2004. gadam. 65 spēlēs Lindstrems izcīnīja 32 uzvaras.
Vida Press


Latvijas hokeja izlases treneri
7
Uz komandas soliņa 2004. gadā atgriezās Beresņevs. Otro reizi vadot izlasi, trenera nozīmīgākais panākums bija Latvijas uzvara Rīgā notiekošajā Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Tomēr Turīnas Olimpiādē Beresņeva vadītā komanda palika pēdējā.
LETA


Latvijas hokeja izlases treneri
8
Pēc neveiksmes Olimpiskajās spēlēs Pjotrs Vorobjovs ļoti strauji nomainīja Leonīdu Beresņevu. Tomēr nespējot uzrādīt labus rezultātus 2006. gada čempionātā (10. vieta), vēl vienu sezonu Latvijas izlases trenera amatā viņš nesagaidīja.
LETA


Latvijas hokeja izlases treneri
9
Ieguvis pieredzi kā vairāku iepriekšējo treneru asistents, Latvijas izlasi vadīt turpināja Oļegs Znaroks. Pēc starta 2011. gada Pasaules čempionātā, kurā komanda atkārtoja savu sliktāko rezultātu A grupā (13. vieta), Znaroks no trenera pienākumiem tika atbrīvots.
LETA


Latvijas hokeja izlases treneri
10
Pēc Znaroka par Latvijas izlases vadītāju tika apstiprināts Ziemeļamerikas treneris Teds Nolans. 2012. gada Pasaules čempionātā viņa vadītā komanda ieguva 10. vietu. Savukārt ar lielisku sniegumu 2014. gadā Sočos Latvija ieņēma savu augstāko pozīcju Olimpiskajos turnīros - 8. vietu. 2014. gada pasaules čempionāts Latvijai atnesa sen nepiedzīvotas emocijas, uzvarot vēlākos finālistus - Somus. Tāpat visa čempionāta ietvaros Latvijas izlase rādīja izcilu sniegumu, netiekot ceturtdaļfinālā tikai skandalozas tiesneša kļūdas dēļ. Sezonas noslēgumā Teds Nolans ar asarām acīs atvadījās no Latvijas izlases, ko Lipmans nodēvēja par teātri.
LETA
Latvijas karogs plīvo Paikspīkā Latvijas karogs plīvo Paikspīkā  
Ernests Gulbis - interviju karalis Ernests Gulbis - interviju karalis   (2)
Pludmales volejbola slepenie žesti Pludmales volejbola slepenie žesti  
Eiropas balansa karalis zaudē Ķīnas trosēm Eiropas balansa karalis zaudē Ķīnas trosēm  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.