Iepazīsti Latviju – četras skaistākās velo dabas takas

Izbrauciens ar divriteni ir ne vien veselīgs, bet arī lielisks atpūtas veids visai ģimenei. Šajā rakstā piedāvājam iepazīties ar skaistām velo dabas takām tepat – mūsu zemē.
Iepazīsti Latviju – četras skaistākās velo dabas takas
1
Smiltenes velo takas. Lieliska vieta velo izbraucienam kopā ar visu ģimeni vai sportiskiem treniņiem ir Smiltene. Pilsētā un tās apkārtnē izveidotas dažāda garuma un sarežģītības pakāpes marķētas velo takas, kas ved gar interesantām apskates un atpūtas vietām – Silvas dendrāriju, Naudas akmeni, Niedrāja ezeru un Cērtenes pilskalnu. Velo taku shēmas iespējams apskatīt pilsētā izvietotajos informatīvajos stendos. Šīs takas piemērotas arī nūjošanai un ziemā – slēpošanai.
Bureau of Land Management Oregon and Washington / cc
Iepazīsti Latviju – četras skaistākās velo dabas takas
2
Velo takas pie Spāres. 140 kilometru attālumā no Rīgas Talsu novadā atrodas Spāre – otra lielākā apdzīvotā vieta Ģibuļu pagastā, kura aktīvās atpūtas mīļotājus priecēs ar divām velotakām. Viena no takām ir septiņus kilometrus gara un ved apkārt nelielajam Gulbju ezeram, ko vietējie mīļi dēvē par ‘Gulbīti’. Savukārt otra taka vijas cauri melleņu laukam, aizvedot līdz Ūdrkalnam, kurā uzbūvēts 26 metrus augsts skatu tornis. No tā var pārredzēt Usmas ezeru un Moricsalu, kā arī skaidrā laikā saskatīt Stendi, Mundigciemu un pat Talsus.
A/S ‘Latvijas Valsts meži’


Iepazīsti Latviju – četras skaistākās velo dabas takas
3
Velo takas Līvānos. Iecienīts līvāniešu velomaršruts brīvdienās ir ‘Stikānu loks’, kas noteikti patiks arī pilsētas viesiem. 20 kilometru garais velo maršruts ved cauri mežam, pāri Dubnas upei, kā arī vijas gar atpūtas vietu, kur iespējams gan uzrīkot pikniku un sakurt ugunskuru, gan nopeldēties. Savukārt otrs velomaršruts – „Ezeru loks” – ceļiniekus aizvedīs līdz pat leģendām apvītajam, smaragdzaļajam Velnezeram.
Artis Pupins / cc


Iepazīsti Latviju – četras skaistākās velo dabas takas
4
Velo takas Krāslavā. Arī uz Latgales pērli Krāslavu droši var doties tie, kuri izslāpuši pēc ainaviski pievilcīgiem velomaršrutiem. Pilsētā sākas astoņus kilometrus garā „Saulkrastu taka”, pa kuru braucot var baudīt skaistākās Daugavas krasta ainavas, kā arī nokļūt pie Priedaines skatu torņa, kurš slejas 32 metru augstumā. Otrs velomaršruts, kas noteikti priecēs kā acis, tā dvēseli, ir ‘Šilovka’. Tas sākas Krāslavas–Varnaviču ceļā un turpinās pa aizsargājamo ainavu apvidu ‘Augšdaugava’, paverot skatu uz divarpus kilometru garo Šilovkas ezeru.
A/S ‘Latvijas Valsts meži’
Zaļākas pilsētas pasaulē – vai zini, kuras tās ir? Zaļākas pilsētas pasaulē – vai zini, kuras tās ir?   (3)
Stilīgi un moderni koka izstrādājumi, kas radīti Latvijā Stilīgi un moderni koka izstrādājumi, kas radīti Latvijā   (4)
Agris Daņiļēvičs par dabas pretimnākšanu un dzīvi laukos Agris Daņiļēvičs par dabas pretimnākšanu un dzīvi laukos   (3)
Pokaiņi un pieci citi maģiski meži no visas pasaules Pokaiņi un pieci citi maģiski meži no visas pasaules   (3)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.