Pokaiņi un pieci citi maģiski meži no visas pasaules

,
Mūsu pasaule un daba slēpj sevī neskaitāmus noslēpumus un mistērijas, kas arvien rosina cilvēku iztēli un kalpo par iedvesmas avotu teikām un nostāstiem. Šajā rakstā piedāvāsim iepazīties ar savdabīgiem mežiem, kas nereti tiek dēvēti par pašiem mistiskākajiem un neparastākajiem pasaulē.
Pokaiņi un pieci citi maģiski meži no visas pasaules
1
Namībijas dienvidu daļā atrodas neparastas formas koku masīvs, ko vietējie iedzīvotāji tiešā tulkojumā sauc par „bultu maku kokiem” jeb „kokerboom”, jo bušmeņu cilts īpatnējos koku zarus izmanto bultu maku izgatavošanai. Neparastajā masīvā aug 250 īpatnēju koku, un šo teritoriju 1995. gadā pasludināja par valsts nozīmes pieminekli. Kokus ievērojamus padara to neordinārais izskats, jo to lapotne izskatās gluži kā saknes un rada iespaidu, ka koks aug ar „kājām gaisā”.
Duncan Hull / cc
Pokaiņi un pieci citi maģiski meži no visas pasaules
2
Akmeņu mežs jeb „Šilin”, kā to dēvē vietējie, ir īsts Ķīnas dabas brīnums. To forma rada iespaidu,ka neparastie kaļķakmens veidojumi patiesībā ir koki, kas laikā gaitā pārakmeņojušies. Divas no septiņām ievērojamajām vietām mežā ir „Naigu” akmens mežs un „Suogeyi” ciemats, kas 2007. gadā iekļauti UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.
LHOON / cc


Pokaiņi un pieci citi maģiski meži no visas pasaules
3
Hoia-Baciu mežs Rumānijā ir vieta, kas plaši pazīstama dažādo spocīgo nostāstu dēļ. Kā vēsta leģenda, reiz sensenos laikos mežā kopā ar 200 aitām devies kāds gans, kurš ārā tā arī nekad nav iznācis. Viņa vārdā mežs tad arī nosaukts. Tāpat daudzi cilvēki ziņojuši par mežā pieredzētām paranormālām aktivitātēm, kā arī neizskaidrojamiem ievainojumiem un sliktu pašsajūtu pēc tā apmeklēšanas.
Cristian Bortes / cc


Pokaiņi un pieci citi maģiski meži no visas pasaules
4
Fudži kalna ziemeļrietumu daļā Japānā atrodas Aokigahara mežs, kas Japānas mitoloģijā tiek saistīts ar dēmoniem. Tāpat tas tiek dēvēts par „pašnāvību” un „koku jūras” mežu, jo nereti cilvēki izvēlas šķirties no dzīves tieši šajā mistiskajā vietā. Tajā esošie koki aug tik blīvi, ka bloķē vēju, bet saules stari meža biezoknī iespraucas tikai retu reizi. Īpatnējais mežs ir izslavēts ar savu klusumu, un tajā gandrīz nav sastopami dzīvnieki.
Guilhem Vellut / cc


Pokaiņi un pieci citi maģiski meži no visas pasaules
5
Melnais mežs Vācijā ne velti izpelnījies savu nosaukumu. Tas apvīts ar dažādām leģendām, piemēram, viena no tām vēsta, ka pasaku varoņi Ansītis un Grietiņa ar ļauno raganu cīnījušies tieši Melnajā mežā. Pateicoties tumšajiem krūmiem, kuru biezās lapas neļauj mežā iespraukties saules stariem, Melnais mežs nav pati ikdienišķākā pastaigu vieta. Turklāt tieši no šī meža kokiem radīti pirmie tradicionālie dzeguzes pulksteņi Vācijā.
ptwo / cc


Pokaiņi un pieci citi maģiski meži no visas pasaules
6
Ja ir vēlme izstaigāt noslēpumiem apvītu un brīnumainu mežu, nemaz nav jālūkojas tālu. Pokaiņu mežs Dobeles novadā ir iesaukts par Latvijas Stounhendžu. Tā noslēpums slēpjas interesantajā ainavā, ko veido dažādi akmeņu sakopojumi – dažādos izmēros un formās tie sastājušies grupās, akmens „upēs”, valnīšos un citāsneparastās formās. Vieta izstaro savdabīgu enerģiju, kuras ietekmē ne viens vien apmeklētājs piedzīvojis ko neparastu – vīzijas, pēkšņu apskaidrību u.c. Nostāsti par mežā notikušajiem brīnumiem daudzus mudina Pokaiņos meklēt veselību un dvēseles līdzsvaru, savukārt citi, piestājot pie Pokaiņiem, izjūt tik lielas galvassāpes, ka mežā nemaz nespējot ieiet. Lai nu kā, uz Pokaiņiem ir vērts doties gan tiem, kuri vēlas izjust savdabīgās enerģijas strāvojumus, gan tiem, kuri vienkārši vēlas pavadīt dienu svaigā gaisā neierasta meža ielokā.
AS ‘Latvijas valsts meži’ arhīvs
Skaistākās koku alejas pasaulē – kur tās atrodas? Skaistākās koku alejas pasaulē – kur tās atrodas?   (2)
Paradīze zemes virsū - pieci skaistākie nacionālie parki Eiropā Paradīze zemes virsū - pieci skaistākie nacionālie parki Eiropā   (1)
Vērtīgi padomi, kā orientēties mežā pēc pazīmēm dabā Vērtīgi padomi, kā orientēties mežā pēc pazīmēm dabā   (3)
Kā koks ietekmē mūsu veselību? Kā koks ietekmē mūsu veselību?   (3)
Pārsteidzošie Latvijas putni – interesanti fakti, ko varbūt nezināji Pārsteidzošie Latvijas putni – interesanti fakti, ko varbūt nezināji   (4)
Pastaigas cauri koku galotnēm jeb sešas vietas, kas jāapmeklē Eiropā Pastaigas cauri koku galotnēm jeb sešas vietas, kas jāapmeklē Eiropā  
Piecas spēcīgas un postošas vētras Latvijas vēsturē Piecas spēcīgas un postošas vētras Latvijas vēsturē  
Nesam Latvijas vārdu pasaulē - unikālas koka mājas Nesam Latvijas vārdu pasaulē - unikālas koka mājas   (7)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.