Nesam Latvijas vārdu pasaulē - unikālas koka mājas

,
Koks ir viens no mūsu dabas vērtīgākajiem materiāliem, ko izmantojam gan noderīgu priekšmetu radīšanai, gan ēku celšanai, kas kalpo paaudžu paaudzēs. Tomēr svarīga ir apziņa, ka uzbūvētās mājas būs gana kvalitatīvas un piepildīs uz tām liktās cerības, tāpēc šajā rakstā iepazīstinām ar pašmāju kokrūpniecības uzņēmumiem, kas gatavo skaistus namus un ar savu rūpīgo darbu ir nesuši Latvijas vārdu pasaulē.
Nesam Latvijas vārdu pasaulē - unikālas koka mājas
1
Uzņēmuma „Dores Fabrika” filozofijas stūrakmeņi ir tehnoloģija, inovācijas un kopējais labums. „Dores Fabrika” ir īpaša ar to, ka tai pieder patents uz inovatīvu guļbūvju konstrukcijas elementu – Dzeguļu stūra savienojumu, kas aiztur vēju, lietu un salu. Par produktu „Frēzbaļķu guļbūve ar Dzeguļu stūra savienojumu” „Dores Fabrika” saņēmusi „Eksporta un inovācijas balvu 2009”.
FOTO: SIA „Dores Fabrika” publicitātes foto
Nesam Latvijas vārdu pasaulē - unikālas koka mājas
2
Uzņēmums „Ecolaft” ir Latvijas koka māju būvniecības uzņēmums, kurš lepojas, ka savas produkcijas ražošanā izmanto galvenokārt tikai rūpīgu un kvalitatīvu roku darbu, lai radītu īstus meistardarbus - masīvkoka stāvbūves, guļbūves- dzīvojamās mājas, vasarnīcas, viesu mājas un pirtis. Šo meistaru darbu un rokrakstu pazīst Norvēģijā, Zviedrijā un citās Eiropas valstīs.
FOTO: SIA „Ecolaft” publicitātes foto


Nesam Latvijas vārdu pasaulē - unikālas koka mājas
3
„Husvik” ir 2006.gadā dibināta koka paneļu māju ražotne, kas strādā, apvienojot Latvijas dabas un koksnes bagātības ar Norvēģijas augstajiem ražošanas standartiem. 2011.gadā „Husvik” produktiem piešķirts SINTEF sertifikāts, kas apliecina, ka tie atbilst augstajām prasībām, kādas valda Ziemeļvalstu būvniecības tirgos, spējot veiksmīgi konkurēt ar vietējiem ražotājiem.
FOTO: SIA „Husvik” publicitātes foto


Nesam Latvijas vārdu pasaulē - unikālas koka mājas
4
„KL Nami” ir uzņēmums, kas dibināts, pamatojoties uz ģimenes tradīcijām un vairāku paaudžu pieredzi māju būvniecībā. Uzņēmums piedāvā klientiem pilnu ēku būvniecības ciklu, sākot no zemes darbiem un beidzot ar augstas kvalitātes iekšējo apdari. Uzņēmuma rīcībā esošā koka karkasa ēku paneļu ražotne ar modernajiem darba galdiem līdztekus tradicionālajiem būvniecības veidiem ļauj piedāvāt mūsdienās tik ļoti iecienīto koka paneļu mājas struktūru, nodrošinot ekoloģiski tīru un energoefektīvu rezultātu. Uzņēmuma darbus jau pazīst Francijā, Norvēģijā, Ukrainā un citviet pasaulē.
FOTO: SIA „KL Nami” publicitātes foto


Nesam Latvijas vārdu pasaulē - unikālas koka mājas
5
„WWL Houses” ir pilna servisa koka paneļu māju un koka logu ražotājs, kas darbojas kopš 2005.gada. Uzņēmums īsteno ātru ražošanas ciklu no dizaina līdz pilnai montāžai, nodrošina augstu kvalitāti, dizaina un konstrukciju elastību, kā arī izmanto videi draudzīgus materiālus. Uzņēmuma darbi atrodami tādās valstīs kā Somija, Norvēģija, Zviedrija, Francija, Šveice.
FOTO: SIA „WWL Houses” publicitātes foto
Top 7 lielākie pasaules meži. Vai zini, kas tie ir? Top 7 lielākie pasaules meži. Vai zini, kas tie ir?   (6)
'Latvijas valsts mežu' teritorijā iestādīti 26 miljoni jaunu koku 'Latvijas valsts mežu' teritorijā iestādīti 26 miljoni jaunu koku   (8)
4 sportiskās aktivitātes veselības uzturēšanai brīvā dabā 4 sportiskās aktivitātes veselības uzturēšanai brīvā dabā  
Kā koks ietekmē mūsu veselību? Kā koks ietekmē mūsu veselību?   (3)
Aizraujoši meža muzeji Latvijā Aizraujoši meža muzeji Latvijā   (3)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.