Meža veltes bērna attīstībai

Lai veicinātu bērnu attīstību, nav nepieciešams pirkt kaudzēm rotaļlietu, par kurām bērnam nereti ātri vien zūd interese. Tā vietā labāk laiku pa laikam doties pastaigā uz kādu vietējo mežu vai parku, pievērsties atpūtai svaigā gaisā un parotaļāties ar visparastākajām zīlēm vai čiekuriem, kas vienlīdz labi veicinās bērna izpratni par dabu, kā arī attīstīs dažādas dzīvē noderīgas iemaņas.
Meža veltes bērna attīstībai
1
Vācot košās un krāsainās koku lapas, ar kurām daba mūs bagātīgi apvelta ik gadu, bērns ne vien iemācīsies novērtēt to skaistumu, bet arī veicinās sevī krāsu izjūtu. Turklāt, vēlāk sakaltējot mazu herbāriju, tās kļūs par lielisku palīglīdzekli, lai iemācītos atpazīt koku nosaukumus.
Publicitātes attēli
Meža veltes bērna attīstībai
2
Tā vietā, lai pirktu dažādas plastmasas rotaļlietas, kopā ar savu bērnu dodieties uz kādu tuvēju vietu, kur aug kārkli vai citi koki, un paši mājās kopīgi pagatavojiet kādu rotaļlietu. Mazu un skaistu koka sprungulīšu gatavošana būs patīkama nodarbe kopā ar bērnu, un pēc tam tie kalpos kā bungu vālītes vai torņu būvniecības materiāls. Bērna iztēlei nav robežu!
Publicitātes attēli


Meža veltes bērna attīstībai
3
Zīles tāpat kā čiekuri un kastaņi parasti bērnā izraisa neviltotu prieku – ar tiem visiem var gan spēlēties, gan mest, gan lasīt, vākt un kolekcionēt. Turklāt spēlēšanās ar tiem veicinās dažādu jaunu kustību apguvi un dabas materiālu izzināšanu. Čiekuru raupjums, zīles gludums, dažādu koka mizu atšķirības veicinās bērna taustes izjūtu – kā apgalvo speciālisti, šo maņu trenēšana un roku kustības veicina arī bērnu smadzeņu darbības attīstību.
Publicitātes attēli


Meža veltes bērna attīstībai
4
Lieli un mazi, spīdīgi un koši brūni - kastaņi rudenī priecē kā lielus, tā mazus. Gan apaļā forma, gan to pievilcīgā faktūra padara kastaņus par īpaši piemērotu rotaļlietu tieši bērnu vidū – tos var gan ripināt, gan veidot dažādas figūriņas, šādi attīstot gan pirkstiņu veiklību, gan jaunas iemaņas. Kastaņu dabiskums un miziņa ir patīkami ādai un pieskārieniem, tāpēc bērni tos labprāt izmantos savās rotaļās.
Publictātes attēls


Meža veltes bērna attīstībai
5
Arī čiekuri spēj lieliski attīstīt un veicināt bērna prasmes dažādos vecumos. Mazākie droši vien būs sajūsmā par iespēju čiekurus atrast, lasīt un mētāt, vienlaikus sajūtot un iepazīstot to nedaudz durstīgo faktūru un salīdzinot tos ar citiem dabas objektiem, piemēram, gludajiem kastaņiem.
Publicitātes attēli
Zūdam kokos! Zūdam kokos!  
Iepazīsti skaistākās Latvijas vietas bez liekiem izdevumiem Iepazīsti skaistākās Latvijas vietas bez liekiem izdevumiem   (4)
Simtiem alpīnistu uzņem grandiozus foto Simtiem alpīnistu uzņem grandiozus foto   (6)
Iespaidīgas latvieša 'timelapse' filmas priecē pasauli (VIDEO) Iespaidīgas latvieša 'timelapse' filmas priecē pasauli (VIDEO)   (4)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.