Mistiski un interesanti meži pasaulē

Vairāk nekā 30% no pasaules sauszemes teritorijas aizņem meži. Dzīvojot Latvijā, mežu tradicionāli iedomājamies kā vietu, kur var sēņot, ogot vai vienkārši pastaigāties. Bet meži pasaulē ir ļoti dažādi, un vairāki pat iemantojuši īpašu uzmanību un popularitāti, jo izceļas ar interesantiem kokiem un augiem, apvīti leģendām vai pat ar spokainiem mītiem un notikumiem. Rakstā apkopoti daži no pasaulē interesantākajiem un mistiskākajiem mežiem.
Mistiski un interesanti meži pasaulē
1
Mežs ezerā. Kado ezers atrodas uz robežas starp Teksasas un Luiziānas štatiem ASV. Zinātnieki uzskata, ka ezers izveidojies, kad lielu plūdu laikā baļķu krāvumi aizsprostojuši Redriveru jeb Sarkano upi. Savu nosaukumu ezers ieguvis no indiāņu cilts – kadoniešiem, kuri šajā teritorijā dzīvojuši līdz pat 19. gadsimtam. Ezera mežs ir veidots no milzīgām cipresēm, kas aug tieši ūdenī vai purvainā vidē. Mežs bieži ticis attēlots Holivudas filmās, jo purvainais apvidus, cipreses un aligatoru draudi mežam piešķir spokainu gaisotni.
Vida Press
Mistiski un interesanti meži pasaulē
2
Sagano bambusu mežs. Tikai 30 minūtes no Kioto centra Japānā atrodas Sagano bambusu mežs. Augsto bambusu dzinumu šūpošanās vējā un lapu čaboņa rada skaņu, kas nelīdzinās nevienai citai. Meditatīvā skaņa ir tik nomierinoša, ka Japānas Vides ministrija ir iekļāvusi mežu Japānas simts labāko skaņas ainavu sarakstā.
Pixabay


Mistiski un interesanti meži pasaulē
3
Līkais mežs Polijā. Netālu no Polijas pilsētas Grifino atrodas mežs, kas atgādina ainu no pasaku vai šausmu filmas. Dažus centimetrus virs zemes visi koki neizskaidrojamā veidā izliekušies un ieguvuši neparastu formu, kas atgādina āķi vai čūsku. Neviens precīzi nezina, kas izraisījis šādu koku augšanu, bet ir teorija, ka to paveicis kāds zemnieks, lai radītu koku formu, kas ērti izmantojama mēbeļu ražošanā. Protams pastāv arī citas teorijas – sniega vētras, kas ilgstoši spiedušas priedītes pie zemes, un pat mīts, ka kociņus izliekusi ragana.
Pixabay


Mistiski un interesanti meži pasaulē
4
Džandzjadzje nacionālais meža parks. Džandzadzje nacionālais meža parks ir unikāls meža parks, kas atrodas Džandzadzje pilsētā Ķīnā. Mežs ir slavens ar pilārveidīgajām klintīm, kas apaugušas ar bagātīgu faunu. Parkā atrodas augstākais lifts pasaulē – Bailong lifts, kas ir 326 metrus augsts un ar kuru var uzbraukt no zemes līdz pašai klinšu virsotnei.
Vida Press


Mistiski un interesanti meži pasaulē
5
2016. gada augustā parkā tika atvērts augstākais un garākais gājēju tilts, kurš iemantojis popularitāti internetā, jo tā grīda ir viscaur no stikla.
Pixabay


Mistiski un interesanti meži pasaulē
6
Melnais mežs. Mežs atrodas dienvidrietumu Vācijā, Bādenē-Virtembergā, un tam vienmēr ir bijusi būtiska loma vācu folklorā. Apvīts leģendām un nostāstiem, tas bijis iedvesmas avots arī brāļu Jākoba un Vilhelma Grimmu pasakām. Romieši nodēvēja šo vietu par Silva Nigra vai Silva Carbonara, latīniski – melnais mežs, jo koki tajā ir tik blīvi, ka aizsedz teju visus gaismas starus. Šis mežs ir aptuveni 200 km garš un 80 km plats, tas ieskauj kalnu grēdu.
Pixabay
Kā noformēt svētku galdu, izmantojot koku un citus dabas materiālus Kā noformēt svētku galdu, izmantojot koku un citus dabas materiālus  
Meža veltes skaistumkopšanā Meža veltes skaistumkopšanā  
Vilkači, maldugunis un citi mošķi, kas mīt Latvijas mežos Vilkači, maldugunis un citi mošķi, kas mīt Latvijas mežos  
Intars Busulis: 'Mežā būt ir forši!' Intars Busulis: 'Mežā būt ir forši!'  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.