Sešas lieliskas mobilās aplikācijas dabas izzināšanai

,
Ir izveidotas daudzas ļoti noderīgas aplikācijas viedtālruņu īpašniekiem, ar kuru palīdzību izzināt dabu un pat kosmosu. Šajā rakstā piedāvājam iepazīties ar sešām aplikācijām, kas piemērotas dabas izzināšanai un lieliski noderēs pastaigas, ekspedīcijas vai ceļojuma laikā.
Sešas lieliskas mobilās aplikācijas dabas izzināšanai
1
„Dabasdati.lv”. Ja patīk ceļot, kā arī izzināt un pētīt mūsu daudzveidīgo dabu, noderīgs rīks ir šī gada sākumā prezentētā mobilā aplikācija „Dabasdati.lv”. Lietotnē iespējams ziņot par dabas novērojumiem - piemēram, redzētiem dzīvniekiem, putniem un augiem - un atzīmēt tos speciālā kartē. Aplikāciju var izmantot tie lietotāji, kuri ir reģistrējušies portālā Dabasdati.lv.
Anders.Bachmann / cc


Sešas lieliskas mobilās aplikācijas dabas izzināšanai
2
„Sēnes Latvijā”. Ar uzņēmuma „Latvijas valsts meži” izstrādātās aplikācijas palīdzību iespējams ne vien atpazīt sēnes pēc attēla, nosaukuma un citām pazīmēm, bet arī saglabāt labākās sēņošanas vietas kartē. Tāpat aplikācijā atradīsiet dažādus noderīgus padomus, piemēram, kā sēnes pagatavot un konservēt.
Juan Antonio Capó Alonso / cc


Sešas lieliskas mobilās aplikācijas dabas izzināšanai
3
„Plantnet”. Atpazīt tuvumā esošos kokus, krūmājus un augus palīdzēs Eiropā izstrādātā aplikācija „Plantnet”, kuras mehānisms ir itin vienkāršs – nofotografē lapas vai koku, un lietotne to identificēs.
Noel Pennington / cc


Sešas lieliskas mobilās aplikācijas dabas izzināšanai
4
„Letonika Ceļo”. Interesanta Latvijā radīta bezmaksas aplikācija – mobilais kultūras tūrisma ceļvedis ir lietotne „Letonika Ceļo”. Tajā apkopota informācija par vairāk nekā 2000 apskates vietām, izstrādāti speciāli ceļojumu maršruti, pieejamas fotogrāfijas un vēl, un vēl…
Wonderlane / cc


Sešas lieliskas mobilās aplikācijas dabas izzināšanai
5
„SkyView”. Kad uz zemes viss izpētīts, laiks lūkoties zvaigznēs! Pateicoties aplikācijai „SkyView”, sapņaino raudzīšanos debesu valstībā var apvienot ar zinātnisku izpēti, apgūstot informāciju par planētām, zvaigznājiem un pat satelītiem. Un tas ir tik vienkārši – pavēršot telefonu pret zvaigžņoto debesjumu, aplikācija skenē debesis, iezīmējot zvaigznājus un planētas, kā arī rāda planētu atrašanās vietu dažādās diennakts stundās.
Bureau of Land Management / cc


Sešas lieliskas mobilās aplikācijas dabas izzināšanai
6
„MyNature Animal Tracks”. Dodoties pastaigā pa mežu, noteikti ne reizi vien sanācis ieraudzīt dzīvnieku pēdu nospiedumus, par kuru izcelsmi nav īstas pārliecības. Šādās reizēs par lielisku palīglīdzekli var kļūt aplikācija „MyNature Animal Tracks”, kurā pieejamas gan pēdu nospiedumu fotogrāfijas, gan cita interesanta informācija.
James St. John / cc
Iespaidīgi kadri: kā pasaule izskatās no putna lidojuma Iespaidīgi kadri: kā pasaule izskatās no putna lidojuma  
Kā desmit Latvijas garākās upes izskatās fotogrāfijās Kā desmit Latvijas garākās upes izskatās fotogrāfijās   (1)
Vai tiešām tā ir mūsu Zeme? Elpu aizraujoši skati no kosmosa Vai tiešām tā ir mūsu Zeme? Elpu aizraujoši skati no kosmosa   (3)
10 labākās bildes, ko uzņēmuši 'parasti' krievu fotogrāfi 10 labākās bildes, ko uzņēmuši 'parasti' krievu fotogrāfi   (3)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.