Vasaras veltes skaistumkopšanā

Vasarā cilvēki mēdz saplūkt un nest mājās dažādas sezonas puķes un augus, reizēm pat nenojaušot, ka tos var izmantot arī skaistumkopšanā.
Vasaras veltes skaistumkopšanā
1
Atklāsim jums piecu visiem pieejamu augu vērtīgās īpašības un to izmantošanas iespējas, kas šajā vasarā varētu ieviest vairāk dabiskuma ikdienas skaistumkopšanas rituālos.
Pixaby


Vasaras veltes skaistumkopšanā
2
Rožūdens kā atsvaidzinošs toniks. Rozes parasti tiek asociētas ar mīlestību un romantiku, taču tās tiek arī plaši izmantotas skaistumkopšanā. To saldā smarža ir kā pamats krēmiem un citiem kosmētikas izstrādājumiem. Rožūdeni, kam ir lieliskas ādas attīrīšanas un mitrināšanas īpašības, var ne vien nopirkt veikalā, bet arī uztaisīt mājās. Dārzā salasītās rožu ziedlapiņas jāieliek katlā un jāpārlej ar destilētu ūdeni. Jāuzliek uz plīts un jāsilda līdz brīdim, kad lapiņas sāk zaudēt krāsu, taču nedrīkst ļaut ūdenim vārīties. Šis process ilgst aptuveni stundu, kad beidzot ziedlapiņas tiek izņemtas – ir iegūts rožūdens, ko atdzesētu var lietot, lai mitrinātu un atsvaidzinātu seju.
Publicitātes foto


Vasaras veltes skaistumkopšanā
3
Plūškoks skaistākai sejas ādai. Tā kā melnais plūškoks ir plaši pieejams visā Eiropā, cilvēki to ir rūpīgi izpētījuši un atraduši dažādus labumus, ko no tā var iegūt. No ogām var izvārīt ievārījumu un no ziediem var uztaisīt sīrupu vai ekstraktu. Atceries, uzturā un skaistumkopšanā var izmantot tikai melnā plūškoka ogas, bet sarkanā plūškoka augļi ir indīgi. Izmantojot plūškoka ekstraktu skaistumkopšanā, ir atklājies, ka tas palīdz ārstēt rētas un ir lielisks līdzeklis pret novecošanos un grumbām. Senākās receptēs minēts, ka plūškoka ūdeni izmanto vasaras raibumu balināšanai.
Pixabay


Vasaras veltes skaistumkopšanā
4
Kumelītes pēc negulētas nakts. Vasaras beigās jāsteidz salasīt kumelītes kaltēšanai, lai dzestrajā rudens sezonā nodrošinātu efektīvu līdzekli imunitātes stiprināšanai. Savukārt, izmantojot kumelīšu tēju maisiņos, pēc lietošanas to neizmet, bet gan uzliec uz plakstiņiem un paturi aptuveni 15 minūtes. Tas palīdzēs atbrīvoties no tumšajiem lokiem zem acīm.
Pixaby


Vasaras veltes skaistumkopšanā
5
Nātre ātrākai matu augšanai. Starptautiskie pētījumi ir pierādījuši nātres pozitīvo ietekmi gan uz matiem, gan cilvēka vispārējo veselību. Tādēļ uzmanīgi salasi nātres, pārlej tās ar karstu ūdeni un dzer kā tēju. Jau drīz vien ievērosi, kā mati aug ātrāk un samazinās sausas un kairinātas galvas ādas pazīmes. Ja vēlies lielāku iedarbību, izmanto nātru ekstraktu un pievieno šampūnam vai izmanto kā kondicionieri, naktī to atstājot matos un no rīta izmazgājot.
Paul M


Vasaras veltes skaistumkopšanā
6
Piparmētra apjomīgākām lūpām. Piparmētrai ir dažādi pielietojumi gan pārtikā, gan kosmētikā to intensīvās smaržas un garšas dēļ. No dārzā salasītām piparmētrām var iegūt ekstraktu, kuram pievienojot nedaudz cukura un kokosriekstu eļļu var pagatavot lūpu skrubi, kas mitrinās lūpas un tās pat kļūs apjomīgākas.
Pixaby
Meža veltes skaistumkopšanā Meža veltes skaistumkopšanā  
Meža mātes aptieka Meža mātes aptieka  
Vasaras meža veltes zāļu tējām Vasaras meža veltes zāļu tējām   (3)
Gardas meža veltes tavam zāļu skapītim Gardas meža veltes tavam zāļu skapītim  
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.