Foto: DELFI

Pašmāju uzņēmēja un miljonāre Irēna Pulkinena (attēlā) daudz laika pavada ārzemēs un savu biznesu Latvijā nedaudz piebremzējusi. Tuvākajā laikā viņa plāno apmeklēt konkursu Jaunais vilnis, jo tur ir iespēja satikt biznesa partnerus.

Puliknena vēl nav izlēmusi, cik koncertus apmeklēs un kurus māksliniekus vēlētos redzēt. Kā viņa saka - nav sanācis laika izpētīt pasākuma programmu.

"Jaunā viļņa programmu esmu saņēmusi, taču, tā kā nesen atgriezos no ārzemēm un Latvijā šobrīd diezgan daudz darbu sakrājušies manā lauku mājā, nav tā īsti sanācis izpētīt, kas šogad Jūrmalā gaidāms," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta uzņēmēja.

"Parasti mani interesē atklāšanas un noslēguma koncerts. Šie koncerti pulcē daudz manu paziņu un draugu no biznesa aprindām. Jaunais vilnis ir lieliska iespēja, lai ar šiem cilvēkiem satiktos, aprunātos un apmainītos idejām, jo ļoti daudz laika pavadu ārpus Latvijas.

Latvijā ar biznesu esmu nedaudz piebremzējusi. Šeit ir diezgan liels klusums. Dzīvokļu un biroju ēku mums ir pietiekoši. Protams, var jau būvēt jaunas celtnes. Cilvēki meklē gan lētus, gan dārgus dzīvokļus, piemēram, dārgos dzīvokļus iecienījuši krievi un ķīnieši, taču es tam neredzu vairs jēgu.

Ir vairāki iemesli, kādēļ no nekustamā īpašuma biznesa esmu atgājusi nost. Pirmkārt, tas nav vairs tik vienkārši, jo krīze ir atstājusi sekas. Otrkārt, šī sfēra vairs nav tik veiksmīga. Tad kādēļ man turpināt to darīt?

Naudu man nevajag. Man visa ir diezgan. Protams, man ir daži nelieli projektiņi ārzemēs, taču Latvijā esmu nolēmusi savu darbību neturpināt.

Viens no iemesliem, kādēļ Latvijā darbību nevēlos turpināt, ir arī klimatiskie apstākļi. Lai nodarbotos ar biznesu šeit, ir jābūt uz vietas. Taču man Latvijas klimats nepatīk.

Lai gan pēc dabas esmu darbīga, esmu atradusi citus veidus, kā sevi realizēt. Latvijā man ir lauku māja, kurā kopju dārzu. Daudz ceļoju. Nupat atgriezos no sešus mēnešus gara ceļojuma. Tagad baudu augļus tam, ko esmu sapelnījusi gadu garumā," neslēpj Pulkinena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!