Foto: Privātais arhīvs

Estrādes māksliniece Inese Adario jeb Kombuļu Inese (attēlā ar vīru) vēlas reizi par visām reizēm pielikt punktu sintezatora epopejai, taču dāvinātāja Zane Hartmane ir kā ūdenī iekritusi. Māksliniece ir izmisumā, jo Zanes sākotnējā labvēlība izvērsusies par morālu teroru, kuru nav iespējams apstādināt.

Lai gan Inese uzreiz pēc Zanes paziņojuma par vēlmi atgūt dāvināto sintezatoru pauda gatavību mantu atdot, dāvinātāja turpināja publisko gānīšanos, informējot tautu par dziedātājas pieticīgajiem dzīves apstākļiem.

"Biju šokā, ka cilvēks var ienākt manā mājā un pēc tam publiski stāstīt lietas, kas absolūti neatbilst patiesībai. Toreiz visu dienu gatavojāmies Zanes uzņemšanai. Mans vīrs Paskvāle speciāli pagatavoja makaronus ar mērci itāļu gaumē. Māja bija ideālā kārtībā," DELFI Izklaidei stāsta Inese.

Viņu dziļi sāpinājis Zanes publiskais paziņojums par mākslinieces mājās it kā valdošo nekārtību un trūkumu. "Manās mājās nekad nav bardaka. Tāds nemaz nevarētu būt, Paskvāle ir pedants - viņš necieš nekārtību.

Jā, varbūt mums nav ļoti smalkas mēbeles. Varbūt pati Zane dzīvo biezā mājā ar svaigu eiroremontu, tad viss, kas ir zem šī līmeņa, viņai skaitās bardaks.

Un cukurs pie kafijas man arī bija, varbūt vienkārši ne tik ļoti daudz. Ja nu es cukuru vispār nelietoju?" par "labvēles" pazemojošajām atklāsmēm neizpratnē Inese.

Māksliniece joprojām neatkāpjas no saviem vārdiem, ka Zane atstājusi laipna un sirsnīga cilvēka iespaidu. Tieši tāpēc Inesei ir vēl smagāk ap sirdi, redzot, kā Zane metusies viņu publiski pazemot.

"Es tieku morāli pazemota visas Latvijas priekšā. Ja šī sieviete grib runāt atklāti, lai publicē visu mūsu saraksti nevis dažus izvilkumus, kas viņai labvēlīgi. Lai publicē arī draudus, ko pati man izteikusi! Lai pastāsta, kā draudējusi pazemot mani visas Latvijas priekšā, teikusi, ka es pa zemes virsu vairs mierīgi nestaigāšu!

Taču melnāku viņa mani vairs nevar pataisīt. Cilvēki jau zina un jūt, kur ir patiesība. Drīzāk viņa tikai pati sev dara skādi. Vai kāds vēl ticēs šīs sievietes labestībai? Vai nākamais, kam viņa gribēs atdāvināt sintezatoru, nebaidīsies to pieņemt?" jautā Inese.

Dziedātāja grib pielikt punktu šim strīdam, kas jau sāk pārvērsties par publisku netīrās veļas mazgāšanu, bet diemžēl Zane vairs nav sasniedzama. "Jau vairāk kā nedēļu lūdzu viņu atbraukt pakaļ sintezatoram, bet no viņas nav ziņu.

Zanes telefons ir izslēgts. Tai pašā laikā aiz muguras mani nomelnot viņai ir laiks. Teikšu godīgi - gribu ātrāk tikt vaļā no tā sintezatora, jo pēc visa šī man ir sajūta, ka tajā ir kaut kāda negatīvā enerģija," nopūšas dziedātāja.

Māksliniece var apliecināt, ka Zanes izteikumi par Ineses un viņas ģimenes grūto iztikšanu neatbilst patiesībai.

"Bez darba es nesēžu. Man joprojām ir gana daudz koncertu, vairāk gan sanāk uzstāties privātos pasākumos. Iztikt var. Protams, vienmēr jau var gribēt vairāk naudu, bet mums nekad nav bijis tā, ka mājās nebūtu maizes vai nebūtu, ko ģimenei celt galdā.

Nupat nopirku biļetes ģimenes braucienam uz Itāliju šovasar. Brauksim kopā ar bērniem. Tāpat plānoju aizvest bērnus uz akvaparku," nākotnes ieceres ieskicē Inese, paužot cerību, ka līdz ar sintezatora atdošanu melnais posms viņas dzīvē beidzot noslēgsies.

Sakarā ar Zanes morālajiem pazemojumiem viņa vērsusies arī Valsts cilvēktiesību birojā un gatava pat sākt tiesāties ar sākotnējo labvēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!