Foto: Publicitātes foto

Otrdienas rītā pašmāju dzīvesstila prese steidza ziņot, ka dziedātāja Elīna Gluzunova un viņas bērnu tēvs Artjoms Gluzunovs patiesībā ir kopā, un šovā "Ģimene burkā" viņi tikuši speciāli sarīdīti, lai izšķirtos. Gluzunovs šova veidotājiem publiski pārmet "cūcisku manipulēšanu", kā rezultātā viņš esot pataisīts par apsmieklu. Šova veidotāji portālam "Delfi" komentē, ka patiesībā šajā ģimenē redzējuši fizisku un emocionālu vardarbību – iesaistījās arī policija un ātrā palīdzība.

Pagājušajā nedēļā vēstījām, ka no sadzīves šova "Ģimene burkā" izstājas Gluzunovu ģimene. Turklāt pāris atkal jau šķiroties.

Taču šonedēļ žurnālos "Privātā Dzīve" un "Kas Jauns" lasāma Artjoma versija, ka abi speciāli rīdīti tam, lai viņi šķirtos. Dzīšanās pēc reitingiem esot notikusi ar metodēm, kas sastāv no intrigām un viltībām, bet tagad pāris atkal ir kopā un "atmosfēra ģimenē uzlabojusies".

Kā portālam "Delfi" skaidro "Tet" meitas uzņēmums "Helio Media", kas no producentu apvienības "BrīvdienasTV" iepērk šovu "Ģimene burkā", patiesība par notikušo esot nedaudz citādāka, proti, šova veidotāji savām acīm redzējuši, ka Artjoms pret savu dzīvesbiedri ir vardarbīgs.

"Šova formāts ir novērojošs. Tas vēro dabiskos procesus ģimenē. Diemžēl raidījuma veidotāji kļuva par lieciniekiem fiziskai un emocionālai vardarbībai starp abiem pieaugušajiem šajā ģimenē, kas noslēdzās ar policijas un ātrās palīdzības iesaistīšanos. Un Artjomam tika liegta tuvošanās ģimenei. Lai pasargātu bērnus un ģimeni no sabiedrības nosodījuma, iekšēji nolēmām šo videomateriālu nepubliskot un ar ģimeni vienojāmies, ka tā pārtrauc dalību šovā," skaidro "Helio Media" vadītājs Kaspars Ozoliņš un šova producenti.

Vienojoties ar Elīnu, kura negribēja, lai ģimenes drāma tiktu pārraidīta, Gluzunovi šovu pameta. Tagad dziedātāja pie vīrieša ir atgriezusies.

"Respektējot Elīnas Gluzunovas lūgumu, šo materiālu publiski neesam nekur rādījuši, kā arī sieviete pati vēlējās pēc šova iesniegt tiesā netuvošanās orderi pret savu dzīvesbiedru Artjomu. Ņemot vērā jaunāko informāciju, Elīna ir atgriezusies vardarbīgās attiecībās, kas liek mums domāt, kāpēc klusēt, ja šī problēma ir sastopama daudzās Latvijas ģimenēs," par vardarbības aspektu saka šova veidotāji.

Jāpiebilst, ka par vardarbību no Gluzunova puses dziedātāja runāja arī ar portālu "Delfi" pērnā gada sākumā, kad ziņoja, ka aiziet no vīra. Tolaik viņa gatavojās konkursam "Supernova", tāpēc nevēlējās, lai viņas teiktais par varmācīgo dzīvesbiedru izskan publiski, solot vairāk pastāstīt vēlāk. Taču vēlāk uz "Delfi" aicinājumu viņa vairs neatsaucās, sakot, ka nu ģimenē viss atkal ir kārtībā.

Arī tagad uz "Delfi" jautājumu par to, kā pati vērtē Gluzunova izteikumus par šova aizkulisēm, dziedātāja saka: "Man nav nekas sakāms nedz par rakstiem žurnālos, nedz par šo situāciju kopumā. No tālākiem komentāriem atsakos." Vaicāta, vai patiešām ir atkal kopā ar viņu, dziedātāja ir lakoniska: "Artjoms taču sniedza interviju. Tā arī ir!"

Šova veidotāji pauž, ka fiziska un emocionāla vardarbība ir nopietna problēma mūsu sabiedrībā, tāpēc uzņēmums ir gatavs par to runāt skaļi un veicināt atklātu diskusiju. Producentu rīcībā ir nofilmētais materiāls, kurā vīrietis ir vardarbīgs pret sievieti.

"Helio Media" arīdzan norāda, ka šova laikā ir centušies dziedātājai palīdzēt izrauties no vardarbīgām attiecībām un mainīt dzīvi, tostarp sniedzot konkrētus atbalsta mehānismus, piemēram, tikšanos ar psihoterapeiti.

Elīna un Artjoms ir kopā vairāk nekā deviņus gadus, abiem ir trīs bērni. Lai gan pāris nav precējies, dziedātāja kā savu pieņēmusi dzīvesbiedra uzvārdu. Pēc pirmā skandāla par šķiršanos Gluzunova teicās mainīt uzvārdu uz savā dzimtā sastopamo Lerhi, tomēr uzvārda maiņa tā arī nav notikusi. Tajā laikā arī noskaidrojās, ka Gluzunovs savu bērnu māti juridiski nevar apprecēt, jo nav šķīris agrāk noslēgtu laulību ar kādu Taizemes pilsoni. Juridiski viņš joprojām ir precējies, taču šova ietvaros devās pirkt saderināšanās gredzenu Elīnai. Neraugoties uz visu, kāzas ar Artjomu ir kaislīga dziedātājas vēlme.

Dziedātāja arīdzan ir publiski nožēlojusi dalību "Ģimene burkā" pirmajā sezonā, kam esot piekritusi tikai finansiālu apsvērumu dēļ. Negācijas tomēr nav bijis šķērslis piekrist savas ikdienas filmēšanai atkārtoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!