Foto: Kristaps Kalns
Visticamāk, šī ir gada atgriešanās Latvijas mūzikā, jo, lai cik ļoti mums vajadzēja atpakaļ Gustavo, viņš kaut kur tepat visu laiku bija, tomēr Detlefs nozuda bez jebkādiem paskaidrojumiem un solījumiem, neskatoties uz vērā ņemamo fanu bāzi. Grūti iedomāties, kurš mākslinieks vēl spētu ar atgriešanās koncertu sapulcēt auditoriju, kas izdzīvoja laikus, kad mobilie telefoni bija bagātnieku privilēģija, kompaktdiski bija populārākais mūzikas avots un internets bija vēl bērnu autiņos. Vēlāk Interneta diskusijās noskaidrojām, ka līdzīgu efektu spētu sasniegt šīs pašas paaudzes cienītā grupa "Hospitāļu iela" un leģendārais reperis Shalle.

Daudzi smīkņā, ka šis ir kā viens liels klases salidojums un nav arī melots, jo publikā nepārtraukti bija novērojamas sen gaidītas tikšanās. Dzirdams, kā sarunās senie paziņas atceras laikus, kad kopā mācījušies vienā klasē vai gājuši uz vieniem tusiņiem, bet te ieradušies uz mirkli pabūt tajos sensenajos brīžos, kad zāle bija šķietami zaļāka vai vēl nepamēģināta. Pie jaku nodošanas garderobē kāda dāma stāsta, kā Detlef bijis viņas mūža mīlestība, kas tika ielīmēta kā skolas dienasgrāmatā, tā visur citur. Un tas tikai vēlreiz simbolizē to, cik lielu nospiedumu šis šķietami piemirstais mākslinieks atstājis uz tā laika jaunatni.

"Rinda ir līdz Čaka ielai!" (kas gan nav arī baigi tālu) Tā paziņo čoms pie bāra, kurš te nav nejaušības pēc, jo zinu viņa atzīstamo mūzikas gaumi mūzikas blogera statusā. Vēlāk publikā satieku gan "Laika suns" pārstāvjus, gan Rača kungu (Guntaru Raču, izdevniecības "MicRec" vadītāju), gan Kalvi no "modēm" (Kalvi Bormani no grupas "Rīgas Modes") un citus industrijas milžus, kas apstiprina notikuma svaru. Patīkams pārsteigums bija satikt arī "jaunās skolas" reperi "MC Apšaude", kurš diez vai atminas Detlefu kā TV šova "Fabrika" dalībnieku.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!