Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Hip-hopa mākslinieks Fiņķis šajā nedēļas nogalē piedāvāja divus krāšņus koncertus VEF Kvartālā – sestdien, 25. novembrī, "Vislielāko koncertu" un svētdien, 26. novembrī, "Vislielāko papildkoncertu". Šie ir pirmie mākslinieka solo koncerti Rīgā, tādēļ Fiņķis ir parūpējies par īpašiem pārsteigumiem.

"Mums bija uzstādījums divus gadus nespēlēt Rīgā (Positivus, draugi, neskaitās, tas tomēr ir festivāls). Lielākoties kačājām kopējo komandas ķīmiju koncertējot reģionos un re… esam nonākuši līdz pirmajam izpārdotajam mājas koncertam Rīgā. Kāpēc mājas? Tas ir tāpat kā sportā, kad beidzot spēlē savā laukumā. Šajā reizē viss ir kā mēs vēlamies - skatuve, pie kuras strādā industrijas talanti, skaņa, kādu esam vienmēr gribējuši un komanda, kas šo visu satur kopā." par koncertiem stāsta Fiņķis. "Man šķiet, ka šāda izmēra koncertiem latiņa būs pamatīgi pacelta."

Uz skatuves Fiņķim pievienojās koncertu neatņemamā sastāvdaļa, mūziķi Aleksis Luriņš, Andris Strazds, Krišjānis Bremšs un Elza Kaktiņa, kuri rūpējās par augstāko enerģijas līmeni, "grandžīgām" ģitāru partijām un elektroniskās mūzikas eksperimentiem. Abu koncertu īpašie jeb vislielākie viesi bija grupa "alejas" (Kirils Ēcis, Spāre Vītola un Reinis Žodžiks), kas savā mūzikā apvieno laikmetīgu dzeju ar elektroniskās un dzīvās mūzikas elementiem.

Sestdienas koncerts jau iepriekš bija ir izpārdots, bet biļetes uz 26. novembra "Vislielāko Papildkoncertu" vēl pieejamas aula.lv.

Arī "Vislielākā papildkoncerta" plāns ir šāds: ieeja no pulksten 19, pulksten 20 – "alejas" un pulksten 21 uz skatuves kāps Fiņķis.

Fiņķis ir zināms ar tādiem hitiem kā "Raķešu zinātne", "Maza Rīga" un "Kā pavadīt jaunību", savukārt, viņa debijas albums "Tāds slinkums", kas radīts kopā ar elektroniskās mūzikas duo PRAGAII, saņēmis "Zelta mikrofona" nomināciju kā labākais hip-hopa albums. Arī mākslinieka video klipi ir izpelnījušies augstu atzinību, piemēram, video dziesmai "Sevis mīlestība" ieguvis "Zelta mikrofonu" kā gada labākais mūzikas video.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!