Foto: Marko Rass/Oskars Kupics/LETA

Aizvadītā nedēļa, protams, galvenokārt tika pavadīta svinot Latvijas Valsts proklamēšanas 105. gadadienu. Svinīgi koncerti, pacilājoši pirmatskaņojumi, pašmāju kino un par valsti domāt rosinošas izrādes. Taču ne tikai – novembra vidū tika publicēts režisora Džilindžera erotiskās drāmas "Ekstāze" treileris, repa apvienība "Kreisais Krasts" izdeva jaunu albumu, bet režisore Elizabete Gricmane debitēja ar savu pirmo spēlfilmu "Vietām gaidāms stiprs lietus". Par šiem un citiem kultūras notikumiem – deviņās fotogalerijās.

Uz lielajiem ekrāniem nonāk jauna pašmāju filma "Vietām gaidāms stiprs lietus"

Nedēļa tika iesākta ar pirmizrādi – 13. novembrī sirsnīgā gaisotnē kinoteātrī "Splendid Palace" tika nosvinēta režisores Elizabetes Gricmanes pirmās spēlfilmas "Vietām gaidāms stiprs lietus" nonākšana uz lielajiem ekrāniem. Filma stāsta par jaunas sievietes jūtu pasauli, kas ir tik spēcīga, ka spēj pārbīdīt sienas, kustināt mēbeles un izsaukt nebeidzamu lietu.

Nesen iemīlējies pāris – Sabīne un Reinis – bauda laiku kopā, līdz abus pārsteidz Sabīnes māte. Tikšanās izvēršas par traģikomiskām pusdienām, kurās neviens nepaēd un māte izmet meitu no mājām. Reinis, mīlas jūtu pārņemts, glābj jauno sievieti un piedāvā kopīgi apmesties savas mirušās omītes dzīvoklī. No iemīlēšanās jaunā pāra dzīve ātri pāriet sadzīvē. Sabīnes vientulība viņu noved pie emocijām, kurās šķiet, ka dzīvoklis ir dzīvs, bet Reinis viņu cenšas iesprostot. Aiz loga visu laiku līst... Dusmu mākta, Sabīne cenšas Reini sāpināt un pārbaudīt, vai tiešām viņš ir gatavs kopīgām attiecībām.

Galvenajās lomās – Elīna Bojarkina un Matīss Budovskis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!