Foto: Kadrs no video
Astoņu nedēļu garumā 16 Cēsu novada iedzīvotājiem bija iespēja apmeklēt vairākus muzejus novadā, līdzdarboties tur piedāvātajās radošajās darbnīcās. Šos cilvēkus uz kultūras iestādēm īpaši nosūtīja programmas "Nosūtījums uz muzeju" ietvaros, lai šādi viņi varētu uzlabot savu emocionālo labbūtību.

Daudzviet Eiropā veikti pētījumi, atklājot, cik kultūrai ir liela nozīme ietekmējot cilvēku veselību un labsajūtu. Tāpēc Cēsu novadā esošie muzeji kopā ar partneriem citviet Ziemeļeiropā pieņēma izaicinājumu, sniedzot iespēju cilvēkiem atgūties pēc kāda traumatiska brīža dzīvē, stiprināt pašapziņu vai izrauties no pelēkās ikdienas. "Veselības darbinieki, sociālie darbinieki vai Nodarbinātības valsts aģentūras darbinieki var nosūtīt savus klientus uz tādu īpašu kultūras aktivitāšu programmu, kas ilgst astoņas vai vairāk nedēļas, kuras laikā cilvēki var atgūt motivāciju, uzlabot savu pašsajūtu," saka projekta "Nosūtījums uz kultūras aktivitātēm" vadītāja Cēsu novadā Inga Surgunte.

Pašlaik ir noslēdzies programmas pirmais cikls, kura laikā dalībnieki apmeklēja radošas aktivitātes Āraižu ezerpilī, Cēsu muzejā, Kārļa Skalbes "Saulrietos" un Eduarda Veidenbauma "Kalāčos". "Ar katru reizi cilvēki aizvien vairāk atvērās, tās aktivitātes bija interesantas, ko muzeji piedāvāja. Spēlējām teātri, iestudējām "Kaķīša dzirnaviņas", gājām senajā skolā un mācījāmies rakstīt ar spalvu, kūlām svietu, dziedājām, pat komponējām dziesmas," saka projekta "Nosūtījums uz kultūras aktivitātēm" kultūras mediatore Baiba Roze.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!