Foto: DELFI

Svētdien, 18. jūnijā, pār jaunuzbūvēto Brasas tiltu veikts pirmais tehniskais tramvaja reiss ar sliežu slīpvagonu, ierakstā tviterī paziņojis Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

"Rīgas satiksmes" darbinieki intensīvi strādā, slīpējot un tīrot sliedes, viņš ziņo, kā arī sola, ka 11. tramvaja satiksme tiks atjaunota jaunnedēļ.

"Dziesmusvētku tramvajam būt!", viņš noslēdz savu ierakstu, kam pievienots arī video no brauciena pāri tiltam.

Jau ziņots, ka 9. jūnijā Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija vienojās, ka no 20. jūnija tiks atjaunots 11. tramvaja kursēšanas grafiks un maršruts.


Komisijā pieņemtais lēmums ļaus "Rīgas satiksmei" turpināt iesāktos darbus, lai atjaunotu patlaban slēgto tramvaja kustību un nodrošinātu XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku dalībnieku un apmeklētāju nokļūšanu uz Mežaparku, kur gandrīz divas nedēļas garumā notiks mēģinājumi un svētku koncerti, iepriekš vēstīja "Rīgas satiksmē".

Apstiprinātais kustības grafiks maršrutā "Stacijas laukums – Mežaparks" paredz, ka darba dienās 11. maršruta tramvaji rīta un vakara stundās, kad ir lielākas pasažieru skaits, kursēs 8 – 10 minūšu intervālu, izpildot 176 reisus, savukārt brīvdienās tramvaji kursēs ar intervālu no 11 līdz 13 minūtēm, tādējādi izpildot 144 reisus.

Jau ziņots, ka Brasas tilta būvdarbu dēļ no pērnā gada 18. jūlija tika slēgts 11. tramvaja maršruts un "Rīgas satiksme" pasažieru pārvadājumus šajā laikā organizē ar 11T maršruta autobusiem.

No otrdienas, 20. jūnija, plānots atjaunot 11. tramvaja maršrutu, bet slēgt 11T autobusa maršrutu.

11. tramvaja maršrutā tiks norīkoti tikai zemās grīdas tramvaji, tāpēc, veicot transportlīdzeļu sadali, atsevišķos reisos 1. tramvaja maršrutā kursēs arī vecā tipa vagoni, iepriekš ziņoja "Rīgas satiksme".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!