Foto: LETA

Nedēļas nogalē, 25. un 26. maijā, ar papildu ainu uzņemšanu turpinājās jaunās spēlfilmas "Tīklā. TTT leģendas dzimšana" filmēšanas darbi. Kinolente par latviešu leģendārās sieviešu basketbola komandas "Rīgas TTT" tapšanu top režisora Dzintara Dreiberga vadībā.

Svētdien, 26. maijā, filmēšanas laukumu apmeklēja īpašas viešņas, kādreizējās 'Rīga TTT" komandas "zelta meitenes", basketbolistes Ilona Kalniņa, Lilita Svarinska-Bergvalde un Zane Krancmane-Rozīte, kuras dažādos laika periodos ir spēlējušas Latvijas sporta vēsturē tik nozīmīgākajā komandā.

Jau vēstīts, ka filma "Tīklā. TTT leģendas dzimšana" vēstīs par 50. un 60. gadiem, kad tika kaldināta "Rīgas TTT" leģenda. Filmas galveno varoni – latviešu basketbolisti un treneri Dzidru Uztupi-Karamiševu – atveidos aktrise Agnese Budovska.

Foto: LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē, pateicoties atbalstītājiem, tika nofilmētas topošās kinolentes papildu ainas, tajā skaitā"TTT" meistarvienības spēle pret PSRS stiprāko konkurentu "ASK".

Kā vēsta filmas veidotāji, tā būs par brīdi, kad latvieši iemācījās klusēt un neuzticēties, bet vienlaikus lasīt starp rindām un pretoties veidos, kurus iespējams izprast, tikai atskatoties caur laika un notikumu slīpētu kontekstu.

"Šī filma ir veltījums visiem cilvēkiem, kuru vārdus nezinām līdz pat šim brīdim padomju laikmeta slāpētās informācijas telpas dēļ, bet kuru ieguldījums latviešu nācijas un gara saglabāšanā ir nenovērtējams. Filma ir aukstā kara drāma par Staļina un Hruščova laikiem Latvijā un basketbolistēm, kuras spēja "nolikt pie vietas" visu PSRS sistēmu," raksta filmas komanda.

Stāsta centrā – vien retajam zināmā Dzidra Uztupe-Karamiševa, ilgstoši vienīgā latviete Staļina laika PSRS izlasē, "TTT" pirmā kapteine, daudzkārtēja čempione. Viņai basketbols bija kā instruments, lai "piečakarētu" gan VDK, gan visu PSRS sistēmu.

Filmu veidojusi studija "Kultfilma": režisors un producents Dzintars Dreibergs, galvenais operators Valdis Celmiņš, "Emmy" un "Grammy" balvu ieguvēja komponiste Lolita Ritmanis, filmas māksliniece Laura Dišlere, producentes Arta Ģiga un Inga Praņevska, starptautiskā producente Marta Romanova-Jēkabsone. Kostīmu māksliniece – Sandra Sila, grima māksliniece – Aija Beata Rjabovska, aktieru atlases režisore – Gunita Groša, attēla fokusa meistars – Jānis Reinfelds.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!