Foto: FIBA

Pasaules kausa izcīņas pirmais favorītu duelis piektdien noslēdzās ar Kanādas graujošu uzvaru pār Francijas valstsvienību. Tas francūžiem pirms spēles ar Latvijas basketbola izlasi liek būt bažīgiem, neslēpa viens no komandas veterāniem Nikolā Batūms. Savukārt cits šīs izlases spēlētājs Evans Furnjē apzinās, ka Latvija vēsturiski ir ļoti bīstama metienos no distances.

Pirms Pasaules kausa izcīņas Francijas un Kanādas valstsvienības tika minētas kā kandidātes uz godalgām, tomēr šajā mačā sīva cīņa izpalika. Pēc līdzīga pirmā puslaika mača iznākums izšķīrās trešajā ceturtdaļā, kad metienus sāka trāpīt NBA zvaigzne Kanādas izlasē Šejs Gildžess-Aleksandrs, kuram izdevās gūt 27 punktus, izcīnīt 13 atlēkušās bumbas un izdarīt sešas rezultatīvas piespēles.

Francijas valstsvienībai nākamā spēle būs pret Latvijas valstsvienību, un abas komandas Džakartā spēkosies svētdien, pulksten 16.30. Francūži apzinās nākamās spēles nozīmīgumu visa turnīra kontekstā.

"Šajā mačā mēs nespēlējām kopā, bet tā bija tikai viena spēle," pēc spēles medijiem teica Batūms. "Mums šī mača iznākumu nevajag pārspīlēt, taču mums ir jābūt arī bažīgiem. Savukārt Furnjē pēcspēles preses konferenci iesāka kodolīgu teikumu: "Mums šodien sadeva pa pakaļu." Viņš neslēpa, ka šobrīd par nākamo pretinieci Latviju vēl visas nianses nezina.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!