Foto: Vida Press

Seriālu piedāvājuma virpulī apjukt ir tik viegli, ka nereti visdrošākais variants ir pieturēties pie klasiskām vērtībām. Šajā kategorijā ierakstās ne viena vien daudzsēriju kinolente, taču visbiežāk fani tomēr atgriežas leģendārajā dzīvoklī pie kulta seriāla "Draugi" varoņiem – tīrības cienītājas Monikas, stilīgās Reičelas, mākslinieciskās Fēbes, dāmu mīluļa Džouija, jokdara Čandlera un vienmēr neveiklā Rosa, liecina "Broadanddeals.com" veiktā aptauja.

22 procenti no aptaujātajiem seriālu un TV raidījumu skatītājiem savus iemīļotos seriālus pārskatījuši vairāk nekā 10 reižu. Pirmajā desmitniekā iekļuvuši arī tādi daudzi iemīļoti seriāli kā "The Office", "Brooklyn Nine-Nine", kurā, starp citu, īpaša sērija veltīta arī latviešiem, "Sex Education" un "American Horror Story". Savukārt laimīgo piecpadsmitnieku noslēdz komēdijseriāls "How I Met Your Mother".

Turpinājumā vari iepazīsties ar apkopotajiem aptaujas rezultātiem. Procentos tiek izteikts aptaujāto skaits, kas konkrēto seriālu vēlreiz skatījušies vairāk nekā vienu reizi.

  1. "Friends" (63%)
  2. "Peep Show" (59%)
  3. "The Office" (US) (55%)
  4. "Brooklyn Nine-Nine" (53%)
  5. "RuPaul's Drag Race" (51%)
  6. "The Office" (UK) (49%)
  7. "It's Always Sunny in Philadelphia" (48%)
  8. "Sex Education" (48%)
  9. "Gilmore Girls" (45%)
  10. "American Horror Story" (44%)
  11. "New Girl" (42%)
  12. "Big Bang Theory" (40%)
  13. "Keeping Up with The Kardashians" (39%)
  14. "Rick and Morty" (38%)
  15. "How I Met Your Mother" (38%)


Taču reizēm trekni pieliktais punkts jāņem nost, un tā vietā liekams komats. 2020. gada 22. februārī seriāla "Draugi" fanus pāršalca ziņa, ka top īpaša atkalredzēšanās sērija, kurā piedalīsies visi galvenie varoņi. Arī tās uzņemšanu un pirmizrādi ietekmējusi jaunā koronavīrusa radītā pandēmija, taču aizvadītā gada novembrī Metjū Perijs savā "Twitter" kontā apstiprināja – sērija būs, un pie skatītājiem tā nonāks marta sākumā.

Interesanti, ka iesākumā bijis iecerēts, ka seriālā notikumi grozīsies tikai ap četriem draugiem – par galvenajiem varoņiem vajadzēja kļūt Reičelai, Rosam, Monikai un Džouijam, bet Fēbei un Čendleram bija paredzētas vien otrā plāna lomiņas. Tāpat par galveno mīlas pārīti vajadzēja kļūt Monikai un Džouijam, kurus uzticamākajiem seriāla faniem, šķiet, ir visgrūtāk iedomāties kopā.

Pirmās sezonas laikā katrs no galveno lomu atveidotājiem saņēma 22,5 tūkstošus ASV dolāru par sēriju. 1997. gadā viņi sanāca kopā, lai pieprasītu 100 tūkstošus par vienu sēriju, kļūstot par pirmajiem aktieriem TV vēsturē, kuri tā rīkojušies. Seriāla pēdējās divās sezonās katrs par vienu sēriju saņēma vienu miljonu.

Dažādus interesantus faktus par tik populāro seriālu lūko šeit.

Skatoties nākotnē, aptaujas dalībniekiem arī vaicāts, kuru šobrīd aktuālu seriālu viņi visdrīzāk skatīsies vēlreiz. Šajā kategorijā priekšgalā izvirzās "Netflix" hits "Bridgerton", "Emmy" ceremonijā triumfējušais "Schitt's Creek", kā arī karaliskais seriāls "The Crown", kas aizvadītā gada nogalē klajā laida jauno – 4. sezonu.

Aptaujā kopumā piedalījās 2,730 TV un izklaides raidījumu skatītāji visa pasaulē, atbildot uz jautājumu "Kurus seriālus pēc visu sezonu noskatīšanās esi skatījies vēlreiz (kopš marta)?" Tam pievienoti 70 atbilžu varianti, ar iespēju izvēlēties vairākus. Tāpat uzdots jautājums "Kurus no šiem jaunajiem seriāliem pēc noskatīšanās varētu kādreiz skatīties vēlreiz?" Pēdējais jautājums – "Cik reižu esi vēlreiz noskatījies vismaz vienu sezonu no sava iemīļotā seriāla?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!