Foto: Vida Press/Privātais arhīvs
Krievijas prezidenta Vladimira Putina bijusī sieva Ludmila bauda ekskluzīvu greznību, liecina jaunais opozicionāra Alekseja Navaļnija komandas pētījums. Līdzīgi kā iepriekšējie pētījumi, arī video par to, kā dzīvo Putina divu meitu māte un viņas jaunais vīrs, diennakts laikā guvis ievērojamu skatījumu skaitu "YouTube" platformā.

Navaļnija komanda izpētījusi, ka Putina bijušajai sievai Spānijā pieder divi dzīvokļi, kuru vērtība ir apmēram divi miljoni eiro. Tapat pētījuma autori secinājuši, ka sešus gadus pirms Putinu laulības šķiršanas sieviete ar Ilenas vārdu anonīmi rakstījusi blogu "LiveJournal" platformā. Gadu pēc oficiālas laulības šķiršanas Ludmila 2015. gadā apprecējās ar krietni jaunāko Arturu Očeretniju, kurš arīdzan kļuvis stāvus bagāts.

Saskaņā ar pētnieku aplēsēm, Očeretniju pāris ir īpašnieki vairākiem dzīvokļiem un villām Spānijā, Francijā un Šveicē. Turkāt uz viņiem neattiecas Eiropas noteiktās sankcijas.

Arturs Očeretnijs savu pirmo dzīvokli Maskavā iegādājies pirms desmit gadiem par 790 000 eiro. Pēc tam viņš Ludmilas Putinas pārraudzībā izveidoja "Starppersonu komunikācijas attīstības centru" un vēl pirms Putinu šķiršanās par vairāk nekā 1,3 miljoniem eiro iegādājās īpašumu Malagā, Spānijā.

Viņi ir saimnieki arī 5,3 miljonus vērtai villai Biaricā, Francijā, savukārt Šveices žurnālisti izpētījuši, ka 2015. gadā Očeretnijs nopircis divus mitekļus Davosā, kas maksājuši vairāk nekā trīs miljonus eiro.

Abu lauleņu galvenais oficiālais ienākumu gūšanas avots ir nams Maskavas centrā, kilometra attālumā no Kremļa. Nams savulaik bija valsts īpašums, turklāt arhitektūras piemineklis, taču tad nonāca Ludmilas Putinas īpašumā; tur arī atrodas minētais komunikāciju attīstības centrs, taču tas nenodarbojas ar to, kas sākotnēji bija paredzēts. Šobrīd nams ir biroju ēka, kur noris dažādi ezotēriskas dabas pasākumi, un īres nauda nonāk pie Očeretniju pāra.

Navaļnija komanda pievērsusies arī Putina bijušās sievas iekšējai pasaulei, izpētot internetā blogeres Ilenas rakstīto. Par to, ka Ilenas profils piederējis Putina kundzei, liecina fakti, kas sakrīt ar viņas biogrāfiju, īpaši atsevišķas detaļas. Pētnieki apgalvo, ka savu emuāru viņa regulāri rakstījusi līdz 2008. gadam. Daudzos ierakstos viņa runājusi par garlaicību laulībā, vienā no tiem paužot, ka "vīrs visu laiku sūc manas asinis".

Savukārt 2006. gada 7. novembrī Ilena rakstīja par notikumiem pirms divām dienām: "Savā kalendārā 5. novembri atzīmēšu kā īpaši melnu. Naktī bija ļoti grūti elpot, man kāds ar stingru roku spieda sirdi. Tā bija vīrieša roka," pausts publikācijā un piebilsts, ka viņa nekādā gadījumā nevar atklāt šī ieraksta iemeslu, pat ne inkognito.

Vēl kādos ierakstos Ilena kaismīgi aizstāvējusi Krievijas valdību un prezidentu.

Vladimirs un Ludmila Putini par kopdzīves beigām paziņoja 2013. gada jūnijā. Viņu laulība ilga 30 gadus. 1985. gadā pasaulē nāca meita Marija, pēc gada – Jekaterina. Pēc šķiršanās Putins medijiem klāstīja, ka viņa attiecības ar šķirto sievu un meitām ir labas, savukārt par Ludmilu ilgāku laiku nekas vairs neparādījās.

2016. gada janvārī kļuva zināms, ka Ludmila pamanījusies apprecēties otro reizi. Sieviete pieņēma jaunā vīra uzvārdu un kā Ludmila Očeretnija parādās daudzos darījumu dokumentos, kas nonākuši Navaļnija komandas rīcībā.

"Miljardi par klusēšanu. Kur pazudusi Ludmila Putina?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!