Foto: Privātais arhīvs
Pagājušajā nedēļā pēc 13 gadu kopdzīves par šķiršanos paziņoja pašmāju dziedātājs Miks Dukurs. Viņa laulībā ar juristi Lauru pasaulē nākuši divi bērni, un atvases ir prioritāte abiem lauleņiem, tāpēc nolemts, ka laulības laikā gūtā manta arī paliks viņiem. Taču pāris saskaras arī ar grūtībām, jo starp abiem nav bijis noslēgts laulību līgums.

Kā šovā "Slavenības bez filtra" pastāstījis pats dziedātājs, no paša celtās ģimenes mājas viņš aizgājis šā gada 1. septembrī, līdzi neņemot tikpat kā neko.

"Man jau nav nekā daudz. Paņēmu kompi, pāris ģitāras, pāris melni kreklus," situāciju ieskicē Dukurs.

Bērni paliks dzīvot ģimenes mājā, un dziedātājs saka, ka ar sievu nekas netiek dalīts: "Mēs neko nedalām. Viss paliek bērniem. Bērni dzīvos mūsu mājā. Man nebija nekādu pretenziju," skaidro mākslinieks. Vienlaikus laulības līguma neesamība apgrūtina viņa šķiršanos. "Viss kļūst sarežģīti, ja nav laulības līguma."

Viņš pats apmeties ļoti tuvu savai bijušajai dzīvesvietai – tikai astoņu minūšu brauciena attālumā. Šādu lēmumu Dukurs pieņēmis, jo aprunājies ar gudriem cilvēkiem, kuri rekomendējuši pēc šķiršanās palikt dzīvot bērniem tuvumā.

Miks un Laura Dukuri salaulājās pirms 11 gadiem, taču abu mīlasstāsts sācies pāris gadus agrāk. Ģimenē aug divi bērni – dēls un meita. Pavēstot par laulības krahu, Dukurs norādīja, ka abi šķiras kā draugi un kā mīloši vecāki savām atvasēm.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!