Foto: LETA

27. janvāra vakarā Daugavpilī norisinājās "Muzikālās bankas" fināls. Kā jau iepriekš ziņojām, tajā triumfēja Dons ar dziesmu "Lauzto šķēpu karaļvalsts". Taču šova finālā radās vairākas tehniskas ķibeles, kuru laikā nebija iespējams nobalsot par sev tīkamo dziesmu ar zvana palīdzību. Latvijas Televīzija arī saskārās ar tehniskām problēmām, kas skatītājiem no televizora ekrāniem neļāva kārtīgi izbaudīt šovu.

Latvijas Radio galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Pālēna portālam "Delfi" skaidro, ka balsošanas pakalpojumus raidījumam nodrošināja uzņēmums "CSC Telecom". Taču, lai arī pakalpojuma sniedzējs vairākkārt testējis balsošanas norisi, uzņēmuma pārstāvji atzina, ka "nav pietiekami izvērtējuši sistēmas pārslodzes risku". Lielās pārslodzes dēļ, telefona zvani netika pieņemti.

Latvijas Televīzijā norādīja, ka "raidījuma skaņas kvalitāti ietekmē dažādu faktoru kopums, tai skaitā – koncerta norises vieta", taču skaņas problēmas nebija konstatētas. Vienīgā kļūme, kas bija notikusi – mūziķa Chris Noah uzstāšanās laikā "tika sajaukti vadi basģitāras apskaņošanai." Liene Pālēna atvainojas pakalpojumu sniedzēju vārdā par neērtībām, ko sagādājušas tehniskās neizdošanās.

Sabiedrisko attiecību speciāliste vēl piemetina, ka visi 15 šova dalībnieki ir uzvarētāji un "visiem 15 finālšova dalībniekiem tika pasniegta mākslinieka Armanda Jēkabsona īpaši darinātās piemiņas balvas". Pālēna atgādina, ja ir vēlme noskaidrot, kā veicies pārējiem "Muzikālās bankas" dalībniekiem, tad tuvākajās dienās balsošanas rezultāti būs pieejami "Latvijas Radio 2" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!