Gada pirmajā pusē daudzus iedzīvotājus pārsteidza neparasti draugi no Krievijas, haskijs un pūce. Abi dzīvnieciņi necerēti labi sapratās, un tas raisīja sajūsmu vairākos tūkstošos cilvēku. Nu jau pagājuši vairāki mēneši, taču, izrādās, suņuks ne tikai turpina draudzēties ar pūci, bet arī guvis jaunus draugus no citām sugām!

Februārī un martā milzu popularitāti guva Sibīrijas haskiju šķirnes suņu meitene Ilona, kas sadraudzējusies ar polārpūci Ņušu. Lai arī kopš pirmajām ziņām par interesantajiem draugiem pagājuši vairāki mēneši, joprojām saimnieks neko daudz par saviem mīluļiem plašākai sabiedrībai nav atklājis, taču ļāvis ielūkoties aizraujošajā ikdienā, publicēdams vairākus video fragmentus. Tajos redzams gan haskijs, gan vairākas pūces, turklāt bez jau iepazītās Ņušas par suņu meitenes Ilonas labu draugu kļuvis pūču mazulis Zevs.

Marta vidū saimnieks publicēja video, kurā redzams haskijs Ilona un polārpūce Ņuša. Abas draudzīgi sasēdušās blakus, taču saimnieks mīlulēm apkārt aptinis dvieli. Lai arī vienubrīd šķiet, ka starp abām draudzenēm rodas domstarpības, ķilda ātri vien beidzas.

Cits video rāda, kā haskijs laiski izgūlies uz grīdas, bet pūce Ņuša mierīgi stāv suņukam līdzās. Tā vien šķiet, ka saimnieks ar kameru šajā situācijā ir gluži vai lieks, par ko liecina haskija vērstais skatiens.

Savukārt maija beigās haskiju meitene Ilona tika pie jauna drauga, ūpju mazuļa, ko saimnieks Beļajevs nosaucis par Zevu. Sākotnēji Ilona bijusi visai aizdomīga pret Zevu, jo ūpis tomēr atšķiras no pūcītes. To novērojis arī saimnieks Beļajevs, kas video aizkadrā minējis - suņu meitenei ūpēns liekas kaut kas citāds.

Arī pēc laiciņa publicētajā video redzams, ka dažādo sugu pārstāvji savā starpā labi sadzīvo un spēlējas viens otram līdzās.

Pēdējais video, kurā vienuviet redzams sunītis un ūpis, publicēts jūlija vidū. Tajā abi mīluļi redzami, baudot saulīti. "Vakar bija lieliska diena, paspēju iedegt un izpeldēties. Zevs un Ilona nodarbojās ar savām lietām, sekoja viens otram pa pļavu un plucināja zāles stiebrus," tā vēsta 13. jūlijā publicētā video apraksts.

Visi zvēriņi, kas redzami Beļajeva publicētajos video, esot viņa mājdzīvnieki, tostarp arī putni. Lūk, arī tāda var būt draudzība starp dažādām sugām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!