Foto: AP/Scanpix

Senekas parka zoodārzā Ņujorkā, ASV, miris zirnekļpērtiķis Spaidermens, kas uzskatīts par vienu no vecākajiem savas sugas pārstāvjiem nebrīvē, vēstīts zoodārza ziņojumā.

Norādīts, ka Spaidermens miris 1. septembrī. Kā nāves iemesls tiek minēts vēzis.

Zoodārza direktors Lerijs Sorels ziņojumā norādījis, ka 40 gadus Spaidermens bijis nozīmīga zoodārza daļa un apmeklētāju mīlēts dzīvnieciņš: "Darbiniekiem un zoodārza viesiem viņš noteikti pietrūks."

Lai arī Spaidermens dzimis 1974. gadā, Senekas parka zoodārzā viņš nonācis 1977. gadā. Līdzās Spaidermenam dzīvojusi arī zirnekļpērtiķu mātīte Lūsija, kas dzimusi 1975. gadā.

Savas dzīves laikā Spaidermens radījis deviņus pēcnācējus, kas devušies uz citiem zoodārziem pasaulē. Ziņojumā norādīts, ka kopumā dzimušas jau astoņas zirnekļpērtiķu paaudzes.

"Zirnekļpērtiķu dzīves ilgums ir aptuveni 15 gadi. Spaidermens savos 43 gados bija zināms kā viens no vecākajiem zirnekļpērtiķiem nebrīvē," vēstīts zoodārza mājaslapā.

Šīs sugas pērtiķi esot raksturīgi Amerikas centrālajiem un dienvidu reģioniem. Zirnekļpērtiķus apdraud malumedniecība un dzīves vides samazināšanās, ko ietekmē mežu izciršana. Sarkanajā grāmatā šī suga ierakstīta kā apdraudēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!