Foto: Kadrs no video
Ja otra rokās ir kas vilinošs vai redzes lokā atrodas tas, kas jau sen kārots, drīz vien var sekot nedarbi. Tas vairākkārt pierādījies arī dzīvnieku pasaulē, mīluļu saimniekiem vai aculieciniekiem iemūžinot zvēru zaglīgās darbības. Par to vari pārliecināties turpinājumā, aplūkojot varākus video fragmentus.

Mīlīgs video: Skops suns atņem kaķa vienīgo rotaļlietu

Cita dārzā ābols vienmēr būs garšīgāks, vai ne? Ko līdzīgu varētu teikt arī par rotaļlietām, ar kurām spēlējamies. Tiklīdz redzam, ka otram rokās ir kāda mantiņa, tā uzreiz rodas vēlme to dabūt savā īpašumā. Kāds sunītis pierāda, ka arī viņam nav sveša neliela mantkārība un savtība, piesavinoties mantiņu, ar ko spēlējas cits mīlulis.

Video aprakstā minētā informācija liecina, ka interesantie kadri uzņemti decembra vidū Riodežaneiro, Brazīlijā. Tur divu dažādu sugu pārstāvji, kaķis un suns, nespējuši sadalīt mīkstās rotaļlietas.

"Fredijs ir sešus gadus vecs pinčers un Tomass ir adoptēts kaķītis," paskaidrots video aprakstā. "Fredijs nav radis dalīties ar viņa mantiņām, tāpēc ikreiz, kad redz Tomasu spēlējamies, viņš mantiņu paņem atpakaļ pie sevis. Nabaga Tomass."

Lasīt vairāk

Video: Neganta pandu māmiņa nočiepj mazuļa ābolu

Kaimiņa dārzā ābols gardāks, vai ne? Ko līdzīgu varētu teikt par pandu māmiņu Ķīnā. Lielā lācenīte, apēdot sev piešķirto gardumu, atņēmusi un kāri notiesājusi arī ābolu, kas atņemts pašas mazulim.

Video aprakstā norādīts, ka pandu māmiņa gandrīz vai no mazuļa mutes izvilkusi augli, ar ko tiek papildināta pandu ēdienkarte. Kāri apēdusi savās ķepās esošo gardumu, mātīte Ki Jana ķērusies pie apkārtnes izpētes, lūkodama, kur vēl varētu atrast kādu našķi. Taču te stāstā iesaistās viņas atvase, kas sēdēja turpat, pie māmiņas, un centās ēst savu ābolu. Pieaugusī lācenīte ķērās pie augļa mazuļa ķepās un pēc īsa brīža to bija jau ieguvusi savā īpašumā.

Lasīt vairāk

Video: Pandu lācēns nekaunīgi atņem brālīša bambusu

Ja šķiet, ka būt par pandu ir ārkārtīgi vienkārši un dienas tiek aizvadītas bezrūpībā, tā nebūt nav. Arī melnbaltajiem lāčiem nākas saskarties ar grūtībām un pat bezkaunību no biedru puses.

Kā redzams publicētajā video, sava veida domstarpībās nonākuši divi pandu lācēni, kas mīt Lielo pandu izpētes centrā Čengdu, Ķīnā. Varētu domāt, ka pandu dzīve ir tik brīnišķīga un mierīga, tāpēc to noteikti nekas nevar satricināt. Taču ir kas tāds, kā dēļ pandas gatavas pat mesties cīņā, un tas ir zvēru iecienītais bambuss.

Lasīt vairāk

Video: Vāvere nočiepj un neatdod vārnas pusdienas

Skotijā novērota zaglīga vāverīte, kas atņēmusi vārnai pusdienas, bet lidotājai nav izdevies turēties pretī kuplastei.

Mājsaimniece Anna Difere no Fifes, Skotijas, 10. maijā savā pagalmā pamanījusi vāverīti, vēstīts video aprakstā. Rudā skaistule paņēmusi barību no statīva, uz kura novietoti gardumi putniņiem.

Lasīt vairāk

Video: Suns ASV no plīts nočiepj pankūkas un gandrīz nodedzina māju

Sautvikas ugunsdzēsējiem Masačūsetsas štatā ASV janvāra izskaņā nācies doties palīgā apdzēst liesmas, ko radījis zaglīgs suns, no plīts čiepjot saimnieku atstātās pankūkas, lasāms ugunsdzēsēju dienesta "Facebook" ziņojumā.

Video aprakstā norādīts, ka to dienestam sagādājis kāds no vietējiem iedzīvotājiem. "The Dodo" vēstīts, ka divu suņu saimnieki vēlējušies palikt anonīmi, neatklājot savu identitāti.

"Pirmkārt, mēs allaž vēršam uzmanību priekšmetu atstāšanai uz plīts. Šajā gadījumā ģimenes mīlulis bija nolēmis pamieloties ar atstātajām pankūkām, kamēr saimnieki bija prom," lasāms publicētajā ziņojumā. Lai arī suņa iecere varētu izklausīties visai nevainīga, noticis pretējais.

Lasīt vairāk

Komandas darbs: kamēr Tuks pietur tēta kāju, Peksis nočiepj zivi

Zivjērgļu ligzdā Kurzemē netrūkst interesantu brīžu, tostarp tādu, kuros var novērot abu mazuļu komandas darbu. Latvijas Dabas fonda nodrošinātajā tiešraidē 4. augustā varēja vērot, kā putnēni liek lietā dažādas prasmes, lai tiktu pie kārotā.

Brokastis, pusdienas, vakariņas un jebkura cita ēdienreize ligzdā ir gaidīts brīdis, un visbiežāk savām atvasēm gardu zivtiņu sarūpē kāds no vecākiem. 4. augusta pievakarē tas bija tēviņš, kura atnesto lomu veikli centās saķert abi zivjērgļi.

Lasīt vairāk

Video: Nešpetns pandu lācis gandrīz atņem kopējam slotu

Pandu lāči mēdz būt neganti gan pret sugasbrāļiem, gan kopējiem. Tas redzams arī video fragmentā, kurā iemūžināts dzīvnieks Lielo pandu izpētes centrā Čengdu provincē Ķīnā.

Vērojams, kā pandu lācis savā veidā uzbrūk kopējam, kas grasījies ienākt pandu aplokā. Melnbaltais zvēriņš uzreiz ķēries pie iecerētā, satverot slotu, ko kopējam nemaz nav tik veikli izdevies atgūt. Rādās, ka lācis cieši satvēris slotu, taču beigās tomēr vīrietim to izdevies atgūt.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!