Foto: Shutterstock

Pēdējos gados satriecošie rudens skati mazās pilsētiņās kļuvuši par tūristu un influenceru iekārojamāko medījumu – katrs grib tvert skaistāko momentu, ar kuru palepoties sociālajos tīklos. Zelta rudens kulmināciju un attiecīgu tūristu pieplūdumu jau piedzīvo maza pilsētiņa Vermontas štatā ASV, un nogurdinātie iedzīvotāji izcīnījuši, ka uz trim nedēļām slēgts gleznains un rudens satura veidošanai populārs ceļš, vēsta ārzemju mediji.

Vermonta sociālajos tīklos rudens pusē kļūst ārkārtīgi aktuāla, jo ir viena no apburošākajām vietām, kur pieredzēt zelta lapkriti, un ik gadu šo štatu pārpludina tūristi, kas vēlas uzņemt noskaņu bildes.

Pomfretas mazpilsēta jau piedzīvo trakumu, ko atnesušas zeltā un sarkanā krāsotās lapas, un vietējiem apnicis, ka uz populārā ceļa ar nosaukumu "Cloudland Road" (kura malā turklāt atrodas arī fotogēniska ferma "Sleepy Hollow Farm"), regulāri veidojas sastrēgumi ar vieglajām automašīnām un tūristu pilniem autobusiem, bet virs galvām lidinās droni. Kā vēsta "Insider", fermas "Sleepy Hollow Farm" īpašnieki esot sūdzējušies, ka daži nekaunīgākie pat esot mēģinājuši iekļūt viņu un kaimiņu privātīpašumā, atstājuši atkritumus un urinējuši krūmos.

Ārzemju mediji vēsta, ka situācija ir tik nekontrolējama un nomācoša, ka lapkritī – no 23. septembra līdz 15. oktobrim – nolemts slēgt populāro "Cloudland Road", izveidojot kontrolpunktus, lai pieskatītu, ka ceļu izmanto tikai iedzīvotāji.

Vietējie, kuriem pieder īpašumi gleznainajā apvidū, stāsta, ka profesionālie fotogrāfi, kas te ik gadu ierodas, lai uzņemtu ainavu bildes, ir klusi un pieklājīgi. Līdzīgi ir arī solo ceļotāji vai pāri, kas apmetas tuvējās naktsmītnēs, bet problēmas sagādājot influenceri un, kā iesaukuši vietējie, "tiktokeri", raksta "New York Post". "Insider" min spilgtu gadījumu, kad reiz kāda sieviete uzcēlusi pārģērbšanās kabīni, lai uzņemtu pašbildes dažādos tērpos. "CNN Travel" raksta, šis apgabals Vermontā vienmēr bijis iecienīts tūristu un fotogrāfu vidū lapkritī, taču pēdējos gados aizvien vairāk un vairāk te ierodas arī influenceri, kas rada haosu un šajā vietā izturas kā publiskajā parkā.

Taču ne tikai bilžu mednieku klātbūtne un necieņa pret apkārtējo vidi sadusmo iedzīvotājus. Bažas rada arī iespējamie draudi drošībai, jo sastrēgumi un pūļi var potenciāli traucēt ugunsdzēsēju vai ātrās palīdzības mašīnas kustību.

Ir influenceri, kas reaģējuši uz vietējo satraukumu. Piemēram, digitālā satura veidotājs Kīls Džeims Patriks no sava "Instagram" konta (un citiem sociālajiem tīkliem) izdzēsis bildes, kurās redzama "Sleepy Hollow Farm" un Pomferas ainavas, raksta "CNN Travel". Reaģējot uz iedzīvotāju pieaugošajām bažām, viņš arī esot pārrunājis esošo problēmu ar draugiem un citiem influenceriem, mudinot respektēt vietējo vēlmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!