Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Īsta Ziemassvētku noskaņa rodama Rīgas sirdī – tradicionālajā Vecrīgas tirdziņā Doma laukumā, kas savas durvis vēris jau 23. reizi. Tirdziņš darbosies līdz 2024. gada 7. janvārim, un katru dienu strādā no pulksten 11 līdz 20, ziņo Rīgas dome.

Tirdziņā iespējams sajust Ziemassvētku atmosfēru, iegādāties dāvanas un baudīt plašu kultūras programmu, piemēram, tradicionālas un tautiskas izklaides, kā arī deju vakarus dīdžeju pavadībā.

Plašākais kultūras aktivitāšu klāsts plānots tieši nedēļas nogalēs. Piektdienās Latvijā labi pazīstami DJ – Artis Volfs, All-Viss, DJ Aspirīns un citi priecēs apmeklētājus ar jautru noskaņu un mūzikas pavadījumu ziemas dejām sniegā. Sestdienās un svētdienās uzstāsies dažādi tautas un pašdarbības kolektīvi, kori, plānota bērnu vokālo ansambļu uzstāšanās. Brīvdienās tirdziņā viesosies Ziemassvētku vecītis un rūķi.

Tirdziņu rotā tūkstošiem gaismiņu, īpašas svētku dekorācijas un fonā skan Ziemassvētku mūzika. Doma laukumā varēs apskatīt un iegādāties suvenīrus, mājražotāju un amatnieku darinājumus, kā arī baudīt dažādus ēdienus un dzērienus no vairāk nekā 80 tirgotājiem.

Tirdziņš ik gadu domā arī par tā mazākajiem apmeklētājiem. Līdzīgi kā aizvadītajos gados, Doma laukumā nedēļas nogalēs būs sastopams Ziemassvētku vecītis un rūķi. Tāpat varēs vizināties karuselī, nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim, klātienē apskatīt dzīvas aitiņas, kā arī doties izjādēs ar ponijiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!