Foto: LETA
Pirmajā adventē, 3. decembrī, spoži iemirdzējās Rīgas galvenās Ziemassvētku egles Rātslaukumā un Doma laukumā.

Egļu iedegšanu gaidīja kupls pulks rīdzinieku un pilsētas viesu – Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā skanēja daudz dažādu valodu – poļu, lietuviešu, itāļu, angļu, novēroja portāls "Delfi".

Pirmā savu krāšņumu atklāja egle Rātslaukumā, klātesošajiem kopā skaitot pēdējās sekundes. Pirms eglītes iedegšanas sanākušie klausījās svētku koncertu, kurā uzstājās Ieva Sutugova, Atis Ieviņš un vokālā grupa "Fortūna".

No Rātslaukuma liela daļa apmeklētāju steigšus devās uz Doma laukumu, uz otras lielās egles iedegšanas pasākumu, ko muzikāli izdaiļoja koris "Latvija" un bērnu vokālā grupa "Knīpas un knauķi". Doma laukumā bija krietni lielāka drūzma, jo daudzi egles iedegšanas vērošanu apvienoja ne tikai ar Ziemassvētku tirdziņu, bet ģimenes – arī ar vizināšanos ragaviņās nogāzēs pie Doma baznīcas.

portālam "Delfi" pastāstīja Rīgas galveno Ziemassvētku egļu dizaina autori, šogad izvēlētā tēma Doma laukuma eglei bija "Ziemas putniņi", kas spoži iemirdzējās starp staltās skaistules apsnigušajiem zariem, savukārt Rātslaukuma egle eleganti sasaucās ar Melngalvju nama stilu.

Ziemassvētku egles Pirmajā adventē iedegtas arī Rīgas apkaimēs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!