Foto: Ieva Romaško/Privātais arhīvs
Pēc tam, kad rezonansi sabiedrībā un pat grupas "Dzelzs vilks" iekšienē ir piedzīvojusi bundzinieka Mārča Judža šķiršanās no otrās sievas Rūtas, un to paspilgtinājuši abu pušu dažādie izteikumi un pat tiesvedība, savu viedokli sociālajā tīklā "Facebook" pauž arī Judža pirmā sieva, dēla Emīla māte Eva Judze. Viņa aicina cilvēkus aizdomāties par medaļas otru pusi.

Rūta ir publiski runājusi par abu laulības skarbo pusi, par to, kā ir cietusi no emocionālās un ekonomiskās vardarbības. Problēmu risināšanā nu ir iesaistīta arī tiesa. Vairāk par to lasāms te un te.

Mūziķim pēc tam, kad Rūtai noteica pagaidu aizsardzību, bija jāapmeklē sociālās rehabilitācijas kurss vardarbīgas uzvedības mazināšanai. To viņš izdarīja. Speciālists secinājis, ka viņa "informatīvā izpratne par vardarbības veidiem, izpausmēm, sekām un personīgo likumisko atbildību ir augsta". Tāpat arī atzīts, ka viņš "ļoti labi izprot vardarbības sekas, atzīst, ka nekāda veida vardarbības forma nav pieļaujama ikdienas dzīvē". Bērnu dzīvesvieta šobrīd noteikta pie tēva un lēmuma arguments ir tieši dzīvesvieta.

Tiesas procesam turpinoties, savu viedokli ir paudusi arī Eva Judze. Viņa “Facebook” stāsta, ka Rūtu šo 18 gadu laikā ir satikusi tikai vienu reizi un pat tad esot sastapusies ar noraidošu attieksmi: “Esmu feministe un kategoriski pret vardarbību ģimenē. Man kā neatkarīgai sievietei, mātei ir nesaprotami, ka Rūta varējusi tik agresīvi un neapdomīgi rīkoties, lai atrisinātu šīs domstarpības. Es saprotu, ka attiecības var būt sarežģītas un jebkura šķiršanās ir smaga, bet nesaprotu, kā māte šo situāciju var padarīt tik smagu saviem bērniem, jo pēdējā publikācija visvairāk sagrauj tieši bērnus, nevis pieaugušos.”

Viņa pauž cerību, ka cilvēki aizdomāsies par medaļas otru pusi un atgādina, ka tas ir tikai viņas personīgais viedoklis: “Šo nepatieso apgalvojumu dēļ ir tikusi izjaukta grupa “Dzelzs vilks” kurā spēlē fantastiski vīrieši, kuri mīl savas ģimenes un bērnus," piemetina Judža pirmā sieva.

Publiski runājusi ir arī Evas Judzes māte, kura aicina izbeigt linča tiesu un atgādina par teicienu, ka skabargu otra acīs ir viegli redzēt, bet ne baļķi savējā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!