Foto: Shutterstock
Pēdējos gados tūristi pasaulē uzvedas arvien sliktāk. Trokšņošana, milzīgi cilvēku pūļi un paliekoša nekārtība vietējo iedzīvotāju dzīves tūrisma sezonas laikā padara par murgu. Un aiz neizturamajiem tūristu pūļiem lielākoties slēpjas itin vienkāršs attaisnojums – sociālajos medijos nepieciešas ievietot foto ar perfekto kadru, kas apliecinās, ka esi devies ceļojumā, turklāt redzējis arī "must have" apskates vietas.

'Brauciet mājās!': populāri galamērķi, kas vairs negaida tūristus

Vietas, kuras bildēs izskatās pasakainas, realitātē nereti ir cilvēku pūļiem pārpilnas. Un šādi skati nesajūsmina arī pašus tūristus. "Tā nav skaista atmiņa," sarunā ar BBC atklāja fotogrāfe un rakstniece Karthika Gupta, kura bija devusies uz vienu no Šrilankas populārākajām apskates vietām – Mirissas pludmali. Lai negatīvo ietekmi mazinātu, ar jauniem noteikumiem klajā nāk gan tūrisma operatori, gan varasiestādes un dažkārt rīkoties lemj pat paši vietējie iedzīvotāji.

Bildēšanās kultūra gan nav nekas jauns, tāpat kā deviantā uzvedība (sociālo normu pārkāpšana), skaidrojusi Ņujorkas Universitātes Tiša viesmīlības centra klīniskā asociētā profesore Vanja Bogičeviča.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!