Foto: Shutterstock

Pavasarī gribas pārmaiņas, tāpēc vērts atsvaidzināt arī frizūru, lai izskatā nestu jaunas vēsmas. Kas aktuāls šogad vīriešu un sieviešu frizūrās?

"HairRiga" salona friziere Kristīna Veinberga stāsta, ka ik dienu vidēji salonā tiek apkalpoti 200 cilvēki, tamdēļ radies labs ieskats gan par klientu vēlmēm, gan aktuālajām tendencēm. "Mēs apzināmies, ka klientu vēlmes un modes tendences var atšķirties, bet centāmies apkopot informāciju par jaunākajām frizūru tendencēm gan vīriešiem, gan sievietēm."

Vai tas, kas ir modē šobrīd pasaulē, atšķiras no tā, ko izvēlas klienti Rīgā? Veinbergas domas dalās – jā un nē. "Ir daļa klientu, kas ļoti seko līdz jaunākajām modes tendencēm un izvēlas eksperimentēt, tāpat ir daļa klientu, kas pieturas pie sava stila gadiem ilgi un izvēlas pārbaudītas vērtības."

Populāras frizūras vīriešiem

Viņa stāsta, ka vīriešu frizūru pasaulē pašlaik dominē pusgari mati ar dabīgu izskatu – tādi, kas atgādina spurainos, nesavaldāmos matus vējainā dienā vai pēc pastaigas jūrā. "Šie pusgarie matu griezumi ir ļoti populāri pusaudžu un jauniešu vidū, piešķirot stilīgu izskatu."

Foto: Shutterstock

Tomēr vīrieši pēc 25 joprojām lielākoties dod priekšroku klasiskam, īsam matu sakārtojumam – dažādiem "fade" veidu griezumiem, kas bijuši populāri jau pērn. "Šādi griezumi ir ļoti ērti, bet tie jāatjauno katru mēnesi, ja vēlas saglabāt formu."

Foto: Shutterstock

Veinberga min, ka griezumu klientam piemeklē atbilstoši galvas formai un individuālajām sejas īpatnībām, tomēr zina teikt, ka modē nenoliedzami ir dabiskums – brīva krituma mati. "80 procentu vīriešu no mūsu klientiem tomēr pieturas pie īsiem matu griezumiem."

Foto: Shutterstock

Aktuālas frizūras sievietēm

Veinberga par īpaši populārām sauc frizūras, kurām raksturīgs "dabas dots saules pieskāriens" jeb matu krāsojumā izmantotas viegli izbalējušas šķipsnas. Tas var tikt papildināts ar "money piece" krāsojumu – šķipsnas, kas iekrāsotas gaišākas un glīti ieskauj seju.

Vēl atsaucību sieviešu vidū guvušas "curtain bangs" jeb "aizkaru ponijs". Proti, mati uz pieres apgriezti īsāki, bet kļūst pakāpeniski garāki, attālinoties no sejas. Tās tīkami ierāmē seju no abām pusēm, pilnībā nenosedzot pieri.

Tāpat pieprasīti ir "garie bobi" (long bob). "Frizūra ir ideāla izvēle tām, kurām ir pusgari mati, bet vēlas saglabāt tekstūru un vieglumu," stāsta Veinberga. Īpaši šarmanti šī frizūra izskatīsies, ieveidota vieglās lokās.

Ja ir gari un taisni mati, taču ir vēlme šo to frizūrā atsvaidzināt, salgabājot matu garumu, risinājums ir "butterfly", ko latviski dēvē par "pakāpenisko griezumu". Tas ir viegls un matiem piešķir vajadzīgo tekstūru. Matu garums vizuāli nemainīsies, bet griezums būs atsvaidzinošs un piešķirs nepieciešamo odziņu. Arī īsāku matu īpašnieces var izmēģināt "taurenīša" frizūru – izskatīsies tieši tikpat stilīgi.

Modes aprindās ieradies arī tāds griezums, ko angliski dēvē par "wolf cut". Arī šis griezums būs piemērots kā īsu, tā arī garu matu īpašniecēm. To raksturo mazliet nekārtīgas matu šķipsnas, kas ir dažādos biezumos un garumos.

Bet, ja runājam par matu toņiem, šogad laurus plūc piesātināti vara toņi un sarkanīgās rubīna nokrāsas!

Vēl vērts pievērst uzmanību un izvēlēties siltos toņus – karameļu, medus, vai mokas nokrāsas. Veinberga norāda, ka tie izskatīsies ļoti eleganti un dārgi.

Īso matu īpašnieces var paspilgtināt savu tēlu ar dažāda veida ponijiem – uz pieres apgrieztiem matiem. Tie var būt gan īsi un izretināti, gan biezi un uz pieres krītoši. Friziere iesaka eksperimentēt ar matu veidošanu. "Ļoti bieži ar vienu matu griezumu varam panākt vismaz piecus dažādus efektus, vienkārši savādāk ieveidojot."

Vēl viņa uzsver, ka ļoti bieži tas, kas ir modē, nesakrīt ar iekšējo būtību. "Ir svarīgi klientam izveidot tādu matu griezumu vai krāsu, lai tas saskan ar viņa iekšējo būtību/sajūtu, jo tas ir galvenais nosacījums, lai justos komfortabli un pārliecināti ar savu jauno frizūru!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!