LGBTQ aktīvisti Tālivaldis Kronbergs un Jana Jarinovska raidījumā "Par TO pašu" spriež par naidīgiem komentāriem un uzbrukumiem, ar kuriem jāsaskaras atklātiem gejiem. “Kādā sabiedrībā dzīvo vecāki?” par izaudzinātajiem agresīvajiem līdzcilvēkiem saka Kronbergs.

Kurš gan izvēlētos labprātīgi sev sarežģīt dzīvi? – to saviem viesiem retoriski vaicā raidījuma "Par TO pašu" vadītāja Anita Sedliņa. Mediju pētnieks, atklāts gejs un viņu tiesību aktīvists Tālivaldis Kronbergs skaidro, ka homoseksualitāte nenozīmē tikai sarežģītu dzīvi. Tā nozīmē arī nemitīgu cīņu ar naida runu no citiem. Viņaprāt, arī policisti ikgadējos praida gājienos nebūtu vajadzīgi pēc būtības, taču viņi tur ir, jo nepieciešams aizsargāt cilvēkus no agresīvi noskaņotiem līdzpilsoņiem.

Kronbergs uzskata, ka vaina jāmeklē vecākos, kuri uzaudzinājuši nepieņemošu un uzbrūkošu jaunāko paaudzi. Viņaprāt, daļa sabiedrības ir "sagājusi sviestā". Homofobiski noskaņoti ļaudis arīdzan vieglāk pieslienas populistiskiem politiskajiem spēkiem, raidījumā analizē Kronbergs.

Pilns raidījuma "Kāpēc Latvijas geji nenāk laukā no skapja?" ieraksts noskatāms "Delfi" satura abonentiem šeit.

Raidījumā piedalās žurnālists Kārlis Streips, influenceris Deniss Ševeļovs, LGBT aktīvisti Jana Jarinovska un Tālivaldis Kronbergs. Raidījumu klausies arī "Spotify" un "Apple" platformās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!