Foto: Kadrs no video

"Mūsu attiecības ir beigušās, un kā viņš tālāk dzīvo savu dzīvi, tas uz mani neattiecas," saka Laura Dukure - divu bērnu māmiņa, mūziķa Mika Dukura bijusī sieva. Atšķirībā no mākslinieka Laura līdz šim izvairījusies komentēt ģimenes iziršanu, taču šonedēļ sniegusi interviju žurnālistes Gundegas Rozes "YouTube" kanālam "Māmiņu sarunas", kurā atklāti runā par piedzīvoto.

Miks un Laura Dukuri izšķīrās pērnā gada 1. septembrī, uzsākot atsevišķas dzīves. Mūziķis ātri metās jaunās attiecībās – viņa izredzētā ir influencere un uzņēmēja Endija Kalniņa. Taču Laura Dukure izvēlējās klusēšanas taktiku un par savu privāto dzīvi daudz nerunāja; tagad tas mainījies.

Kā sarunā ar Gundegu Rozi atklāj Dukure, laulības šķiršanas faktu viņa nenožēlo. Taču viņai ir dīvainas sajūtas un pat nepatīkami, redzot eksvīra publiskās mīlas izpausmes – pikantas fotosesijas ar jauno draudzeni un tamlīdzīgi. "Es nekad tā nerīkotos, neesmu uz tādām ārišķībām, neesmu skandalozas slavas alkās," par sevi saka viņa. "Kā tas nākotnē liks justies, piemēram, bērniem? Internets jau neko neaizmirst," argumentē Dukure.

Viņai nav viegli lasīt intervijas, kurās bijušais paužot sagrozītus faktus, puspatiesības un galējas nepatiesības: "Nu, kā nav kauna?" Laura retoriski vaicā. Piemēram, izskanējusī informācija, ka Dukurs sievai atstājis paša celto māju, neatbilstot patiesībai, jo māja esot mantota no viņas radiniekiem.

Dukuru laulībā dzimušie bērni vēl ir mazi. Abi palikuši dzīvot kopā ar Lauru, taču tēvs bērnu dzīvē ir klātesošs. Emocionālie faktori saistībā ar mazajiem esot visgrūtākie, tāpēc vecākais bērns darbojas smilšu terapijā, mātei ir kontakts ar bērnu psihologu. Meita mēdzot mammai azotē raudāt: "Nav godīgi, ka tētis nedzīvo mājās!" Dukuru atvases caurmērā tēvu satiek divreiz nedēļā pa vakariem. Laura mazajiem pūlas iedvest, ka viss ir kārtībā un "šādi būs labāk".

"Mēs joprojām esam ģimene, tētis ir," uzsver sieviete. Dukure arīdzan strādājot pie tā, lai bērniem par tēvu veidotu tikai labu iespaidu.

Lēmumu par šķiršanos abi pieņēmuši kopīgi. Publiskajā telpā izskanējis viedoklis, ka šķiršanās varētu būt notikusi Mika atkarības problēmu dēļ, taču intervijā Rozei Laura to neuzsver. Tiesa, viņa piemin, ka "Miks noteikti daudz no tā neatceras", jo esot bijis "citā pasaulē". Cilvēki ar atkarībām un depresiju esot egoistiski un ļoti vērsti uz sevi. "Tas, kas notiek ar apkārtējiem, īpaši neinteresē," par slimības iedabu saka viņa.

Viņa centusies vīram palīdzēt, taču saņēmusi pārmetumus: tu esi vainīga, ka es dzeru! Dukura dzeršanu Laura gan nesauc par alkoholismu, drīzāk par depresijas izpausmi. Dzerot viņš centies tikt galā ar emocionālo fonu, bet izpausmes likušas Laurai slikti justies savās mājās.

"Bija periods, kad bija diezgan traki. Pagājušā gada sākumā. Tad arī sapratu, ka šis ir beigu sākums," stāsta Laura. Tobrīd mākslinieks pārtraucis lietot alkoholu un abi sākuši izvērtēt savas attiecības. "Un nu mēs esam tur, kur esam," saka viņa. Viņasprāt, vīrs nespēja tikt galā pats ar sevi, turklāt izvairījies meklēt palīdzību. Noraidīti arī sievas centieni palīdzēt.

Dukure no kopdzīves ar Miku guvusi atziņu: "Labāk es ik pa laikam paraudu viena pati, nekā raudu, esot attiecībās!" Dukurs esot pilnībā ignorējis viņas asaras un nav jutis vajadzību jelkad par kaut ko atvainoties.

Pilna intervija noskatāma šeit:

"Delfi" jau vēstīja, ka juristes Lauras un mūziķa Mika Dukura laulība ilga 11 gadus, tās laikā pasaulē nāca divi bērni. Pēc paziņojuma par šķiršanos Dukurs pauda pateicību sievai par "skaistajiem gadiem un superīgajiem bērniem", abi saglabājuši normālas attiecības.

Mika Dukura un viņa mīļotās sievietes Endijas sniegto interviju portālam 'Delfi" lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!